Inspiratie voor je China-vakantie

China is het op twee na grootste land ter wereld en ’s werelds dichtsbevolkte natie. Dit machtige land is volop in ontwikkeling en staat bekend om de eindelange Chinese Muur, het beroemde Terracotta Leger, de lampionnendorpjes, de futuristische steden en de bijzondere natuur in het zuiden van China. Je komt de grootste contrasten tegen en juist dat maakt het reizen erg speciaal. De meeste reizigers beginnen de reis in Beijing, de hoofdstad van China. Een wandeling over de Chinese Muur en het eten van de typische Beijing Eend mag niet ontbreken tijdens je reis door dit bijzondere land.

In China heeft ruim 1,29 miljard inwoners, waarvan ongeveer 20 procent in de stedelijke gebieden woont. Ongeveer 90 procent van de bevolking bestaat uit Han-Chinezen. Daarnaast zijn er 55 nationale minderheden, die je tijdens je reis in China tegenkomt. Zo breng je een bezoek aan het de Naxi- en Bai minderheden in de sfeervolle dorpjes Lijiang en Dali. Op het platteland van China zie je het dagelijks leven van deze mensen. Een echte beleving, die we je willen laten meemaken. De natuur in het zuiden van China is spectaculair, enorme rijstvelden en schitterende karstbergen. Tijdens onze bouwsteen Bamboevaren tussen de karstbergen verblijf je temidden van deze bijzondere natuur en kun je even heerlijk tot rust komen. Je kunt er fietsen, Kung Fu leren of een kookles volgen waar je de Chinese keuken leert kennen. Tijdens je reis krijg je het echte Chinagevoel mee.
verder lezen

China in beeld

Reis door China buiten de gebaande paden. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Vakantie China - lachende vrouwenChina vakantie - Hong KongReis China - rijstveld YangshuoChina reizen - Chinese muurVerboden stad BejingVakantie China - meerChina vakantie - fietsen in XianRijstveld tijdens je China rondreisChina online - accommodatieReis China - etenSkyline Shanghai - reizen ChinaVakantie China - paardrijden icefieldChina vakantie - kungfu les

Onze top 5 bezienswaardigheden

Chinese Muur

1. Chinese Muur

Heb je geen zin in de Chinese Muur met honderden andere toeristen en hou je van klimmen en klauteren? Bezoek dan de muur bij Jiankou! Officieel niet toegankelijk en daardoor niet onderhouden. Jiankou is de Wilde muur waar je soms je voeten én handen nodig hebt om verder te komen. Het guesthouse is eenvoudig, de muur des te mooier. Bekijk onze bouwsteen ‘Avontuur op de Chinese Muur!

terracottaleger xian china

Terracottaleger

2. Terracottaleger bij Xi’an

Aan het einde van de Zijderoute ligt Xi’an. De meeste reizigers gaan hier heen om het Terracotta leger te bewonderen. Een zee van levensgrote kleisoldaten, paarden en koetsen die herinnert aan een lang verborgen gebleven graftombe van de eerste keizer van China. Een bijzondere plek, maar wij werden daarnaast ook verrast door de veelzijdigheid van Xi’an, als voormalig handelspunt op de zijderoute. Bekijk onze bouwsteen ‘Kleisoldaten in Xi’an‘.

verboden stad beijing china

Verboden Stad

3. Verboden Stad

In de Verboden Stad leefden Chinese keizers eeuwenlang afgesloten van de buitenwereld. Dwalend tussen de keizerlijke verblijfplaatsen uit de 18e eeuw waan je je een beetje in een scene uit de film ‘The Last Emperor’. De Stad sluit om 16:00 uur en je hebt zo’n twee uur nodig om de meeste vertrekken te zien. Als je uitgekeken bent, kun je een taxi terug naar je hotel nemen. Bezoek je de highlights liever met een gids in een auto, dan kunnen wij dit ook voor je regelen (kosten €82,- p.p.). Let op: Van 1 juli tot 31 augustus is de Verboden Stad gewoon op alle dagen geopend, maar buiten deze data om is de Verboden Stad op maandag gesloten. Bekijk onze bouwsteen ‘Ni Hao! Welkom in Bejing‘.

Hong Kong

Hong Kong

4. Hong Kong

Hong Kong is een stukje China en toch ook weer niet: Hong Kong maakt sinds 1997 deel uit van China. Een bezoek aan deze kosmopolitische stad past dan ook perfect in een China rondreis. Nergens vind je de mix van dicht op elkaar gebouwde skyscrapers en 24-uurs shoppingmogelijkheden onder een enorme wirwar van Chinese uithangborden. De snelle zakenvrouwen met de nieuwste iPhones staan in contrast met de vitrines waar vreemde, traditionele etenswaar is uitgestald. Op Hong Kong eiland vind je vissersplaatsjes en liggen de typische Chinese jonken aangemeerd. Bekijk onze bouwsteen ‘Happening Hong Kong

China reis Karstgebergte Yangshuo

Yangshuo

5. Yangshuo

Een van onze favoriete plekjes om te ontspannen tijdens je, soms hectische, China reis. Midden in het karstgebergte vaar je met een bamboevlot op de rivier met het surrealistische decor als achtergrond. Onderweg passeer je andere vlotten, zie je aalscholvers loeren op een visje en manoevreert je bootman handig door stroomversnellinkjes. Bekijk onze bouwsteen ‘Bamboevaren tussen de karstbergen‘.

kaart china

Bekijk onze China-kaarten met bouwstenen per regio

Algemene informatie voor reizen naar China

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie China:

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele China reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen China reis samenstellen. Of kies één van onze individuele China rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op China en aan het puzzelen war je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

De reisspecialisten van Riksja China, Danny en Anouk, kunnen niet stoppen met praten over China en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 6 uur
Taal: Mandarijn
Munteenheid: Yuan
Visum: Een single entry visum kost € 126,95.

Top 10 Blogs

Vanaf nu visumvrij naar China
Shanghai: nieuw vs. oud
7 tips voor wereldstad Shanghai
China-fan Bea vertelt: de Chinese Muur bij Jiankou
Fietsen in Beijing
10 x eten in Hongkong
Beijing Top 5 Highlights
China combineren met Tibet
Op zoek naar de Panda in Chengdu

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur