bund-shanghai

Rondreis 5: China in the city

China stedenreis

Rondreis 5: China in the city
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Shanghai – Beijing – Hongkong
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Reissom: € 1145 ,- p.p. bij 2 personen

Beijing, Shanghai en Hongkong. De grote drie van China. Bij het reizen door China is dan meteen de vraag: welke steden wil ik bezoeken? Wil ik ze allemaal zien? Of houd ik het bij twee of zelfs een? Juist omdat deze drie steden allemaal een ander beeld van China zullen laten zien, hebben we een rondreis samengesteld waarbij je kennismaakt met deze drie wereldsteden. Daarnaast zorgen we ook dat je in Beijing dé historische highlight bezoekt: de Chinese Muur. Wij kiezen namelijk voor een uniek plekje waar je nog weinig toeristen tegenkomt. Verder kun je in elke stad prima je eigen gang gaan en heb je zelf de vrijheid om de dingen te bezoeken die jij graag wilt zien.
Je begint in Beijing waar je je weer even in vervolgen tijden waant als je een bijzondere wandeling over de Chinese Muur maakt. Daarna mixt modern en oud zich in Shanghai en vervolgens land je weer met beiden benen in de westerse wereld van Hongkong.

Overnachten: 3 nachten in een sfeervol hutong hotel, 3 nachten in een koloniaal hotel, 1 nacht in de trein, 3 nachten in een comfortabel hotel in Kowloon en 1 nacht in het vliegtuig. Op basis van logies.
Excursie: een dagexcursie naar de Chinese Muur
Transport: auto met chauffeur bij aankomst in Shanghai en Beijing en de transfers tussen plaatsen als omschreven in de tekst
Maaltijden: geen
Ondersteuning: Indien nodig assistentie van de lokale agent die 24 uur per dag bereikbaar is
 • internationale vlucht van Nederland naar China en terug.

 • maaltijden

 • entreegelden: Chinese Muur (ca. €35,- p.p.)

 • fooien

 • Visum voor China

 • Optionele excursies (entreegelden die hierbij komen)

 • reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking

 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Hutong hotel Beijing China

Hutong hotel Beijing

Dag 1 Amsterdam – Beijing

Je reis begint. Meestal vertrek je vanaf Schiphol aan het begin van de avond en omdat je tegen de tijd in reist, kom je de volgende morgen aan in Beijing. De vliegtijd zonder overstap is ongeveer tien uur.

Dag 2 Beijing, aankomst

In de aankomsthal word je opgewacht door iemand met een bordje met je naam erop. Je vindt er ook een pinautomaat. Na ongeveer een uur rijden kom je aan bij het traditionele hotel in het centrum waar je verblijft, met fruitbomen en magnoliabomen op de binnenplaats. Het is een kleinschalig hotel en daarom erg sfeervol. De receptie spreekt redelijk Engels. Vlakbij liggen enkele grote straten met winkels. Bereid je wel voor op een hard bed; daar is in heel China eigenlijk niet aan te ontkomen. De middag is vrij om bij te komen van de reis en, als je zin hebt, de omgeving van je hotel te verkennen.

Verboden Stad Beijing China

Verboden Stad

Dag 3 Beijing, verblijf

Na het ontbijt ben je vrij om zelf met een taxi de stad te verkennen. Wij deelden onze ‘vrije dag’ alsvolgt in: Allereerst bezochten we de Lama Tempel van het Tibetaanse Lama boeddhisme. In de geur van wierook en sandelhout loop je langs rode tempelhuizen en krulpagoda’s. Vervolgens kun je naar de Tempel van de Hemel, een enorm complex met een ruime stadstuin.

Rond het middaguur kwamen we aan bij het Tian’anmen Plein, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Het is het grootste plein ter wereld met een indrukwekkende historie. Grenzend aan het plein ligt De Verboden stad, waar je in eigen tempo door heen wandelt. Als je het handig vindt kun je ter plekke een gids regelen om je rond te leiden. Voor meer tips, neem een kijkje op ons blog.

 

Let op: Van 1 juli tot 31 augustus is de Verboden Stad gewoon op alle dagen geopend, maar buiten deze data om is de Verboden Stad op maandag gesloten.

Chinese Muur wandelingDag 4 Wandeling Chinese Muur

Op de Chinese Muur staan is voor veel reizigers een van de hoogtepunten van een China reis. Vandaag word je vroeg in de ochtend opgehaald en rijdt in drie uur noordwaarts naar Jingshanling; een rustig deel van de Muur. Daar begint je wandeltocht van10 kilometernaar Simatai, vaak klimmend, soms dalend. Grote delen zijn niet gerestaureerd en dus een uitdaging. Bij het beginpunt betaal je twee entreekaartjes (voor Jingshanling en Simatai). Onderweg kun je water, frisdrank en koekjes kopen. Heb je het gehad, vraag dan om de short-cut terug naar de auto. Op het eindpunt kun je nog wat eten en vervolgens brengt je transfer je terug naar je hotel in Beijing.

Ontdek nog meer indrukken van Beijing bij de Beijing bouwsteen.

Shanghai bund skylineDag 5 Vertrek Beijing en aankomst Shanghai

Vandaag is het tijd om je laatste indrukken van Beijing op te doen voordat je met de hogesnelheidstrein richting Shanghai vertrekt. Tegenwoordig reis je snel en gemakkelijk met deze Chinese bullet train van a naar b. Wij regelen een transfer naar het treinstation voor je zodat je vanaf het goede station vertrekt. We reserveren tweede klas plaatsen en voordat je het weet arriveer je vijf uur later in Shanghai.

Hier staat de chauffeur met gids je al op te wachten. Hij neemt je programma voor de volgende dagen met je door en geeft je een kaart van de stad mee. Na een klein uur arriveer je in je hotel in de stad. Je verblijft hier in een oud koloniaal hotel. De sfeer is goed bewaard gebleven door de houten vloeren en details uit 1850. De locatie is perfect; aan Suzhou Creek op steenworpafstand van de Bund. Kijk voor een aantal foto’s even bij de bouwsteen van Shanghai. Kijk voor tips in de avond over Shanghai en Hong Kong in ons Riksja reisblog.

Shanghai - China stedentripDag 6 en 7 China stedenreis – Shanghai, verblijf

In Shanghai kies je je eigen pad. Al gauw zul je flaneren over de Bund, de bekendste boulevard van Shanghai. Maar, neem de Bund Tourist tunnel naar Pudong en je kunt de Bund van de overkant (de indrukwekkende skyline) bewonderen. De bekende Oriental Pearl Tower, de Jinmao Tower en de World Financial Tower zijn de te bezoeken ‘skyscrapers’ met een adembenemend uitzicht over de immense stad. Wie van architectuur houdt, is ook op zijn plek in Shanghai. Daarnaast kun je hier ook een ritje maken met de snelste trein ter wereld: de Duitse Maglev (magneet) trein die tot ruim350 kmper uur haalt. Winkelen is hier ook een optie: de grootste en bekendste winkelstraat van Shanghai is Nanjinglu. Na een middagje shoppen kun je op de boot stappen en een rondvaart of dinnercruise maken langs de skyline van Shanghai. Doe dit vooral aan het einde van de middag, dan zie je Shanghai met daglicht en in het donker…

Hongkong China reis

Straatbeeld Hongkong

Dag 8 en 9 Vertrek uit Shanghai en reis naar Hongkong

Vandaag neem je afscheid van Shanghai om je reis te vervolgen naar Guangzhou. Je regelt zelf een transfer naar het treinstation en komt vervolgens de volgende morgen aan in Guangzhou. Wij plannen hier een nachttrein in vanwege de kosten en de ervaring; met de nachttrein reizen hoort toch een beetje bij China vinden wij. Wil je liever een binnenlandse vlucht naar Guangzhou, laat het dan ook gerust weten.

Bij aankomst in Guangzhou wordt je opgewacht door onze chauffeur die je naar een ander station brengt voor het laatste deel van je traject: Guangzhou – Hongkong. Dit is maar een kort stukje, je bent slechts anderhalf uur onderweg.

In Hongkong kom je aan in hartje Kowloon. Je hoeft daarom maar een heel klein stukje naar je hotel te lopen vanaf het treinstation. Een taxi of transfer is daarom niet nodig. Het zal je meteen opvallen, alles is hier weer lekker in het Engels aangegeven.

Hongkong stedentrip ChinaDag 10 en 11 Verblijf Hongkong

Hoewel Hongkong in 1997 aan China is overgedragen gelden hier nog steeds de Britse regels. Dat betekent niet alleen links rijden, maar je kunt je weer verstaanbaar maken in het Engels. Struin over de diverse en typische Aziatische marktjes, bezoek de Tsim Sha Tsui (Avenue of de Stars) en maak een selfie met het bronzen beeld van Jackie Chan. Neem plaats in de steile Peak Tram naar Victoria Peak (het hoogste punt van Hongkong); een hele belevenis. Natuurlijk kun je hier ook naar hartelust winkelen op Nathan Road en Causeway Bay. Hongkong, het is en blijft een grote stad met veel energie; maar je kunt hier ook ontsnappen aan de drukte en even op het strand ploffen. Verwacht geen hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee, maar even afkoelen aan het water aan een van de vele baaitjes kan makkelijk

Tip: ’s Avonds rond 20:00 uur kun je op de Avenue of Stars terecht voor een speciale licht en geluidshow, tientallen gebouwen worden verlicht en daarnaast ondersteund met extra laserlichten. Je bent hier niet de hele avond zoet mee want de show duurt slechts 15 minuten. Bespreek je avonturen van die dag daarna nog even na onder het genot van een cocktail op een van de vele rooftopbars…

Meer informatie vind je bij de Hong Kong bouwsteen of op ons Riksja reisblog.

China reisDag 12 Vertrek naar Nederland

Helaas zit de rondreis door China er op. Via je hotelreceptie regel je voor een tientje de transfer van het hotel naar de internationale luchthaven van Pudong. Deze spiksplinternieuwe, supermoderne airport is een lust om doorheen te wandelen op weg naar je gate. Omdat je, in de meeste gevallen, met de tijd meereist, is dag 20 van je reis ook je aankomstdag in Nederland. Je bent een hele ervaring rijker…

Verstuur je reisplan