Rondreis 2: Go China

China individueel

Rondreis 2: Go China
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Beijing – Pingyao - Xi’an – Yangshuo – Ping’an – Hong Kong
Wil je niet eindigen in Hong Kong? Denk dan eens aan Shanghai! Shanghai
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Reissom: vanaf € 1664,- p.p. bij 2 personen (€98,- per dag)
Vluchten: optioneel bij te boeken vanaf €550,-
Inclusief: o.a. bezoek Chinese muur, bezoek Terracotta leger en transport

Met deze China rondreis krijg je een goede indruk van wat China te bieden heeft. In twee en een halve week loop je over de Chinese Muur en reis je met de lokale bevolking mee in de supersnelle bullettrain. Onderweg neem je een kijkje bij de bizarre vondst van het terracotta leger in Xi'an. Uitrusten doe je op het water; varend over de rivier bij Yangshuo met om je heen een sprookjeslandschap van karstbergen en groene akkers. Kortom: een rondreis door China vol hoogtepunten.

Overnachten: 15 nachten in een hotel en 1 nacht in het vliegtuig
Excursie: dagexcursie naar de Chinese Muur, bezoek aan het Terracotta leger, een ontmoeting met Mr. Zeng, fietsexcursie met bamboeboottocht op de Yulong rivier, dagwandeling met gids door de rijstterrassen
Transport: auto met chauffeur bij aankomst en de transfers tussen plaatsen als omschreven in de tekst,
Maaltijden: 2x ontbijt
 • internationale vlucht

 • maaltijden naast het genoemde ontbijt

 • optionele excursies: bezoek aan de opera, kookworkshop

 • entreegelden: Chinese Muur (ca. € 10,- p.p.), het Terracotta leger (ca. € 15,-p.p.)

 • fooien

 • visum China

 • reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking

 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

rondreis China verboden stad

Lama tempel

Dag 1 Amsterdam – Peking

Je China rondreis begint. Meestal vertrek je vanaf Schiphol in de namiddag en omdat je tegen de tijd in reist kom je de volgende morgen aan in Beijing. De vliegtijd zonder overstap is ongeveer tien uur

Dag 2 Beijing, aankomst

Reistijd: circa 1 uur

In de aankomsthal word je opgewacht door iemand met een bordje met je naam erop. Je vindt er ook een pinautomaat. Je verblijft in een traditioneel hotel in het centrum met fruitbomen en magnoliabomen op de binnenplaats. Het is een kleinschalig hotel en daarom erg sfeervol. De receptie spreekt redelijk Engels. Vlakbij liggen enkele grote straten met winkels. Bereid je wel voor op een hard bed; daar is in heel China eigenlijk niet aan te ontkomen. De middag is vrij om bij te komen van de reis en, als je zin hebt, de omgeving van je hotel te verkennen.

china-chinese-muurDag 3 Beijing, op verkenning

Na het ontbijt ben je vrij om zelf de stad te verkennen. Je kunt eerst naar de Lama Tempel van het Tibetaanse Lama boeddhisme. In de geur van wierook en sandelhout loop je langs rode tempelhuizen en krulpagoda’s. Vervolgens kun je naar de Tempel van de Hemel, een enorm complex met een ruime stadstuin. Rond het middaguur kom je meestal aan bij het Tian’anmen Plein, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Grenzend aan het plein ligt De Verboden stad, waar je in eigen tempo door heen wandelt. De hoogtepunten in Beijing zijn goed en voordelig te bezoeken met de metro. Neem een kijkje bij het overzicht in ons Riksja reisblog.

Let op: Van 1 juli tot 31 augustus is de Verboden Stad gewoon op alle dagen geopend, maar buiten deze data om is de Verboden Stad op maandag gesloten.

wandelen chinese muur - China individueel

Chinese muur

Dag 4 Beijing, wandeltocht Chinese Muur

De Chinese Muur mag tijdens je reis natuurlijk niet ontbreken. Je vertrekt al vroeg uit Beijing en gaat naar een wat rustiger deel van de Muur, zo’n drie uur rijden. Hier loop je 5 kilometer over de Muur, een pittige wandeling en niet voor mensen met hoogtevrees. Je doet er ongeveer 3 uur over waarbij je een lang stuk klimt en daarna een lang stuk daalt. Doordat het hier niet druk is en je lang over de Muur loopt, krijg je echt een gevoel van de uitgestrektheid van de Great Wall. Bij het eindpunt word je opgewacht en ga je terug naar de drukte van Beijing, aankomst ca. 18:30 uur.

Vind je 5 km lopen te veel, dan reserveren we een excursie naar een deel van de Muur waar je start en eindigt op hetzelfde punt, zodat je zover over de Muur kunt wandelen als je wilt. Je kunt met de kabalbaan omhoog. Wel is het hier drukker met souvenirwinkels en meer Chinese toeristen.

Voor nog meer informatie over Beijing, neem een kijkje bij de Beijing bouwsteen.

snelle trein China

Bullettrein

Dag 5 Treinreis van Beijing naar Pingyao

Reistijd: circa 4,5 uur

Tegenwoordig reis je snel en gemakkelijk met de Chinese bullet train. We reserveren op tijd een transfer naar het treinstation, je hebt zo nog de tijd om wat te eten en wat snacks in te slaan op het station.

Je maakt kennis met je (vaak Chinese) medereizigers en vertrekt met de hogesnelheidstrein vanaf station Beijing-West. We reserveren tweede klas plaatsen en voordat je het weet arriveer je vier uur later in Pingyao. Er gaan twee treinen per dag, een ochtendtrein (08.00 u) en een middagtrein (15.30 u) die op basis van beschikbaarheid worden geboekt.

China Pingyao lotustempel

Pingyao

Dag 6 China verblijf Pingyao

Sta je vroeg op, dan zie je Pingyao wakker worden en ben je veel van de Chinese toeristen voor die de oude stad met vlagen kunnen overspoelen. Zo ontdek je steeds weer nieuwe pleintjes, tempeltjes en binnenplaatsen. De omgeving van het Ming stadje Pingyao is naar onze mening niet erg interessant, maar de uitzondering hierop is de oude, boeddhistische Zhenguo lotustempel. Combineer per privéauto de tempel van Zhenguo met het courtyard-huis van de familie Qiao, met 25 pleintjes en 300 kamers. Het is tegenwoordig een museum en ligt ten noorden van Pingyao. De bekende film ‘Raise the Red lantern’ werd hier opgenomen. Wat toeristisch opgesteld, maar het huis en de tentoongestelde attributen zijn interessant. Wil je de privé-auto van tevoren reserveren, laat het ons dan even weten.

Wil je het rustig aan doen, plan dan verder niets en dwaal nog een middag door de vele straatjes of ga uitgebreid uit eten. Kijk voor meer informatie bij de Pingyao bouwsteen.

Xian stadsmuur fietsen

Fietsen op de stadsmuur in Xi’an

Dag 7 Vertrek Pingyao en aankomst Xi’an

Reistijd: circa 3,5 uur

Vandaag vertrek je naar Xi’an en proberen we rond 10.00 uur de bullet train voor je te reserveren (en anders reis je vier uur later die kant op). We brengen je naar het treinstation en drie uur later kom je aan in Xi’an. Vervolgens brengt de chauffeur je naar je comfortabele hotel in de binnenstad van Xi’an. Op loopafstand van je hotel vind je de bekende Belltower, dat als middelpunt van het centrum wordt beschouwd. Wij vonden het leuk om naast de Belltower ook de Drumtower te beklimmen en een dreun op de trom te geven. Een paar keer per dag worden er demonstraties gegeven. In de schemering heb je hier vandaan een prachtig uitzicht over de stad en de moslimwijk.

Terracottaleger Xian

Terracottaleger Xian

Dag 8 Xi’an, bezoek Terracotta leger

Deze ochtend word je rond 09:00 uur opgehaald en ga je naar het opgravingsgebied van naar schatting 7000 kleisoldaten, paarden en koetsen; het Terracotta leger. Het ligt ca. 40 minuten buiten de stad en is in opdracht van de veertienjarige koning Zheng als zijn toekomstige graftombe gebouwd. Start in hal 3, dan 2 dan 1, dan zie je het grootste en indrukwekkendste deel het laatst.

Aan het begin van de middag ben je terug in de stad, en kun je ervoor kiezen om te gaan fietsen over de brede stadsmuur. De ‘south gate’ is het beste startpunt waar je voor een paar euro fietsen kunt huren.

Meer informatie vind je in de Xi’an bouwsteen.

china snelle nachttrein

Bullettrein

Dag 9 Treinreis Xi’an – Guilin

Reistijd: circa 8 uur

Vandaag reis je door richting het zuiden richting Guilin. Dit doe je per bullettrain. We reserveren een transfer naar het treinstation van Xi’an. Zorg dat je wat eten en drinken hebt ingeslagen want je bent wel even onderweg. Er is een restauratiewagon aanwezig in de trein. Hier worden Chinese maaltijden geserveerd.

Wil je liever met de nachttrein? Ook dat is mogelijk! Het is een avontuurlijke en leuke manier om veel van het land te zien en kennis te maken met de Chinese bevolking. De reis duurt wel langer, je bent ongeveer 25 uur onderweg.

Bij aankomst in Guilin staat onze chauffeur al op je te wachten en brengt hij je naar je hotel in Yangshuo.

Dag 10, Yangshuo, verblijf

Yangshuo karstbergen

Yangshuo karstbergen

Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding: Even bijkomen van de lange treinreis. Maar er is ook genoeg te doen in deze omgeving genoeg. Via het hotel kun je kayaks huren, nog een dagje gaan fietsen en er lekker zelf op uit trekken of een uurtje Kungfu volgen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

‘s Avonds speelt er op en langs de Li en Yulong rivieren nog een heel spektakel af. Zhang Yimou, China’s bekendste regisseur, heeft hier in de buitenlucht tussen bergen en rivier, een show neergezet waarbij maar liefst 500 spelers een Chinese love story opvoeren waarbij de omliggende bergen spectaculair verlicht zijn. De regisseur is vooral bekend geworden vanwege zijn rol bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. De show is dagelijks te zien van 20:00 tot 21:00 uur. Het beste kun je je kaartje en het vervoer vooraf regelen, dit kost € 35. Laat het ons even weten als je de voorstelling wilt gaan zien, dan zetten we het in je reisplan.

Fietsen karstbergen Yangshuo China

Fietsen tussen de karstbergen

Dag 11 Yangshuo, fiets- en bamboeboot excursie langs de Yulong rivier

Vandaag staat een fietsexcursie en bamboeboottochtje op de Yulong rivier op het programma. We regelen een fiets, het bootje en een Engelssprekende gids voor je. Hij vertelt je meer over het leven hier en fietst met je mee. Op de fiets kom je van de grote wegen af en rijd je over paadjes langs de rivier, door akkers en rijstvelden, met steeds weer andere karstbergen op de achtergrond. In dorpjes die je passeert kun je wat eten of drinken. Je fietst naar de plaats waar je bamboevlot klaarligt. Houd er rekening mee dat het bamboevaren inmiddels een populaire activiteit is, ook voor de Chinezen zelf, waardoor het druk kan zijn op het water. Na een paar kilometer varen stap je weer op je fiets en trap je richting de ‘Moon Hill'(entree exclusief).

De volgende dag heb je een vrije dag om lekker te genieten van de rust. Lees een boekje langs het zwembad of trek de omgeving in! Er zijn mogelijkheden genoeg.

Meer informatie vind je bij de Yangshuo bouwsteen.

Ping'an China reis

Ontbijt met uitzicht over de rijstvelden

Dag 12 Yangshuo – Ping’an

In de ochtend word je opgehaald voor de transfer via Guilin noordwaarts naar de Longji rijstterrassen. Het dorp Ping’an ligt er middenin en is alleen te voet bereikbaar. Je wordt opgewacht en loopt vervolgens in twintig minuten naar het dorp. Wil je niet je bagage sjouwen dan zijn er voor zo’n  40 Yuan, lokale dragers die je kunnen helpen. Rond lunchtijd ben je in het dorpje Ping’an, waar je logeert in een eenvoudig houten guesthouse.  Het guesthouse heeft een grote veranda waar je in de buitenlucht kunt zitten met uitzicht over de rijstvelden en de bergen. Maak ’s middags een wandeling bij het dorp naar de twee uitkijkpunten. Onderweg kom je vast Zhuang tegen. Deze lokale minderheidsgroep introduceerde zo’n 5000 jaar geleden het terrassen irrigatiesysteem voor de rijstbouw dat je hier nu ziet. Tegenwoordig komen er veel toeristen naar Ping’an dus je bent nooit de enige bezoeker. Loop je echter het dorpje uit wandel je de rijstterrassen op dan kom je al snel weinig mensen tegen en kun je in alle rust genieten van de mooie uitzichten.

Rijstvelden China

Rijstvelden China

Dag 13 Ping’an, verblijf

Ontbijt ’s morgens op de veranda; de mistflarden tussen de bergen trekken voor je neus weg. Rond 09:00 uur vertrek je met een gids voor een dag wandelen door ’s werelds hoogste en meest uitgestrekte rijstterrassen; de Dragon’s Bone ofwel Longji. De wandeling is niet moeilijk. Je loopt vooral tussen de rijstterrassen door, maar soms ook door een bos of langs uitzichtpunten en vennetjes. Op de rijstakkers zijn Zhuang aan het werk. Ze duwen hun ossen voort door de modder. Tegen de middag rust je uit en eet je wat in een gehucht en daarna wandel je nog twee uur. Vanaf dit eindpunt neem je een taxi terug naar het dorpje, vanwaar je met je gids weer terug naar het hotel loopt. ’s Avonds zie je vaak de zon ondergaan vanaf de veranda.

Wil je nog wat meer indrukken van Ping’an, kijk dan even bij de Ping’an bouwsteen.

Hongkong China reis

Straatbeeld Hong Kong

Dag 14 Vertrek uit Ping’an en reis naar Hong Kong

Reistijd: circa 6 uur

Vandaag neem je afscheid van Ping’an om je reis per trein te vervolgen naar Hong Kong.

In Hong Kong kom je aan in hartje Kowloon. Je  neemt vanaf het station gemakkelijk de metro (twee haltes) of een taxi naar het hotel. Het zal je meteen opvallen, alles is hier weer lekker in het Engels aangegeven.

Een Junk in de haven van Hong Kong

Dag 15 en 16 Verblijf in Hong Kong

Hoewel Hong Kong in 1997 aan China is overgedragen gelden hier nog steeds de Britse regels. Dat betekent niet alleen links rijden, maar je kunt je weer verstaanbaar maken in het Engels. Struin over de diverse en typische Aziatische marktjes, bezoek de Tsim Sha Tsui (Avenue of de Stars) en maak een selfie met het bronzen beeld van Jackie Chan. Neem plaats in de steile Peak Tram naar Victoria Peak (het hoogste punt van Hong Kong); een hele belevenis. Natuurlijk kun je hier ook naar hartelust winkelen op Nathan Road en Causeway Bay. Hong Kong, het is en blijft een grote stad met veel energie; maar je kunt hier ook ontsnappen aan de drukte en even op het strand ploffen. Verwacht geen hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee, maar even afkoelen aan het water aan een van de vele baaitjes kan makkelijk

Tip: ’s Avonds rond 20:00 uur kun je op de Avenue of Stars terecht voor een speciale licht en geluidshow, tientallen gebouwen worden verlicht en daarnaast ondersteund met extra laserlichten. Je bent hier niet de hele avond zoet mee want de show duurt slechts 15 minuten. Bespreek je avonturen van die dag daarna nog even na onder het genot van een cocktail op een van de vele rooftopbars…

Let op: deze reis eindigt in Hong Kong. Wil je liever je reis afsluiten in een andere stad, bijvoorbeeld Shanghai of Xiamen? Laat het ons weten.

Meer informatie vind je bij de Hong Kong bouwsteen of op ons Riksja reisblog.

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen profiteer je daarmee van voordelige tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele China rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Verkorten - Ping'an

  Spreekt deze rondreis je aan, maar is een periode van 16 dagen te lang? In dat geval kan je het beste Ping’an over slaan. We raden het niet aan, een wandeling door de Longji rijstterassen is immers iets dat je niet wilt missen bij een China reis, maar dit is de beste optie om de reis te verkorten.

 • Verlengen - Beijing

  Ben je gek op steden? Verleng dan je verblijf in Beijing. Ontdek de traditionele winkeltjes in de oude hutong wijken, breng een bezoek aan de Chinese Muur en bezoek de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis.

  Neem voor meer tips over Beijing een kijkje op onze reisblog.

 • Verlengen - Yangshuo

  Bamboevaren tussen de karstbergen

  Een van onze favoriete plekjes om te ontspannen tijdens de, soms hectische, China reis is Yangshuo. Hier vind je talloze shops met leuke souvenirs en kan je gezellig in een van de barretjes een biertje drinken. Er zijn daarnaast mountainbikes, kayaks, bamboe-rafts en tubes te huur en de omgeving leent zich prima om een wandeling te maken.

  Kijk voor meer informatie over de omgeving bij de Yangshuo bouwsteen.

 • Verlengen - Hong Kong

  Happening Hong Kong

  Ben je gek op steden? Verleng dan je verblijf in Hong Kong. Ga shoppen op Nathan Road, beklim ‘The Peak’ met The Peak Tram en bezoek ’s avonds de Tsim Sha Tsui Waterfront voor een prachtig uitzicht op de skyline van Hong Kong.

  Kijk op onze reisblog voor meer tips en eettips van Hong Kong.

 • Extra excursies

  Ben je geïnteresseerd in excursiemogelijkheden? Laat het ons weten in je reisaanvraag. We denken graag met je mee. De leukste excursies hebben we alvast voor je op een rij gezet:

  • Fietsen door de hutongs in Beijing
  • Dumplings maken bij een Chinees gezin in Beijing
  • Foodtour in Xi’an
  • Kong Fu les in Yangshuo

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen