hoogtepunten china chinesemuur

Individuele China-rondreizen

Kant en klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’

Met onze flexibele China-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een hutonghotel of berglodge? Bel of mail ons; wij, China-fans Bea en Danny, helpen je graag op weg.
Rond Chinees Nieuwjaar (februari) en in de eerste week van mei en oktober (Chinese vakantie) wijken prijzen af. Vanwege de drukte raden we je af om dan naar China te gaan.

✔ Reis individueel met (lokaal) vervoer                    ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Combineer highlights met ongerepte plekken     ✔ Activiteiten zijn al geregeld

Kies je favoriete China rondreis
Iets veranderen? Laat het ons weten.
Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Rondreis 1: China by train

Reisschema: Beijing – Xi’an – Chengdu – Yangshuo – Ping’an – Guangzhuo
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Reissom: € 993,- p.p. bij 2 personen

Deze rondreis brengt je per trein langs de belangrijkste hotspots van China. In deze rondreis heb je veel vrijheid. We kiezen er bewust voor om in deze rondreis géén excursies op te nemen zodat je zelf kunt gaan en staan waar je wilt. Zo wordt dit écht jouw eigen China-reis, waarbij je de moderne steden (zoals Beijing en Chengdu) en de indrukwekkende natuur (zoals de karstbergen bij Yangshuo en de hoogste rijstterrassen ter wereld) met elkaar afwisselt. Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van deze 17-daagse reis: China per trein.

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 1: China by train
Bezoek aan de Opera
Kookles in Chengdu
x
+

Voeg deze rondreis toe aan je China reisplan!

Rondreis 2: Go China

Reisschema: Beijing – Pingyao - Xi’an – Yangshuo – Ping’an – Shanghai
Reisduur: 16 dagen / 16 nachten
Reissom: € 1664,- p.p. bij 2 personen

De highlights van China op een leuke manier: daar waar ze zijn, logeer je in kleinschalige hotels in de sfeer van het land. Ontmoet de lokale bevolking en ontdek de oude ambachten en leefgewoonten. Deze rondreis voert je van Beijing via het authentieke Pingyao naar het Terracotta leger bij Xi’an. Vervolgens reis je door richting het zuiden, naar rijzende karstbergen en de hoogste rijstterrassen ter wereld. Je eindigt in metropool Shanghai. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze rondreis China individueel.

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 2: Go China
Bezoek aan de Opera
Kookles in Chengdu
x
+

Rondreis 3: Alle tijd voor het kleurrijke zuiden

Reisschema: Chengdu – Lijiang – Zhongdian – Dali – Yangshuo – Ping’an - Hongkong
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Reissom: € 1711 p.p. bij 2 personen

Deze 19-daagse Zuid-China-reis benadrukt het leven buiten de grote steden in China. Je ontdekt in Chengdu de eeuwenoude theecultuur, in het hooggelegen Zhongdian bezoek je een oud klooster waar nog steeds zo’n driehonderd monniken leven en in het zuiden stap je op de fiets voor een rit langs puntige rotsformaties. En voordat je verder doorreist naar Hongkong, bezoek je nog eerst de hoogstgelegen rijstterrassen ter wereld. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze 20-daagse Zuid-China-reis.

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 3: Alle tijd voor het kleurrijke zuiden
Bezoek aan de Opera
Kookles in Chengdu
x
+

Rondreis 4: Ontdek China met kids

Reisschema: Beijing – Xi’an – Chengdu – Yangshuo – Shanghai
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reissom: € 1534 ,- p.p. bij 2 personen

China is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor je reis met kinderen, maar met spannende verhalen uit het verleden en een waanzinnig landschap staat het garant voor een reis vol avonturen. Je klautert samen over de Chinese Muur, staat oog in oog met kleisoldaten en pandaberen en vervolgens dobber je bovenop een bamboevlot op een kronkelrivier dwars door de Karstgebergte. Je sluit je China vakantie af in Shanghai. Een rondreis door China vol zien en beleven, daarom raden we deze China familiereis aan voor kinderen vanaf 8 jaar. Kijk voor nog meer tips over het reizen met kinderen in ons Riksja blog.

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 4: Ontdek China met kids
Bezoek aan de Opera
Kookles in Chengdu
x
+

Rondreis 5: China in the city

Reisschema: Shanghai – Beijing – Hongkong
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Reissom: € 1145 ,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze 12-daagse stedentrip staan de grote drie van China centraal: Beijing, Shanghai en Hongkong. Je start je reis in Beijing, een wandeling over een verlaten deel van de Chinese Muur (die je zelf niet zo snel vindt) is inbegrepen. Vervolgens reis je op een moderne manier (per hogesnelheidstrein) door naar Shanghai waar je je verblijf zelf kunt invullen (aanschouw zeker de hypermoderne skyline vanaf de Bund!), voordat je doorreist naar metropool Hongkong. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze 12-daagse China-stedenreis.

Rondreis 6: Vervlogen tijden in het noorden

Reisschema: Beijing – Datong – Pingyao – Xi’an – Beijing
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Reissom: € 1094,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze 12-daagse rondreis door het noorden van China staan de historische hoogtepunten centraal. Je begint met Beijing waar je de Chinese Muur natuurlijk niet mag missen. Vervolgens reis je verder naar Datong, waar een bijzonder staaltje architectuur op je wacht: de Hangende Tempel en de Yungang-grotten. Daarna bezoek je Pingyao, wat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, het Terracotta-leger in Xi’an en eindig je weer in Beijing. Je reis per trein, zo zie je ook veel onderweg en het is voordelig! Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze 12-daagse China cultuurreis.

Rondreis 7: Chinese volkeren: van stad naar platteland

Reisschema: Beijing – Xi’an – Lijiang – Wumu - Dali – Kunming - Yangshuo – Zhaoxing – Chengyang – Ping’an – Shanghai
Reisduur: 23 dagen / 24 nachten
Reissom: € 2777,- p.p. bij 2 personen

Deze rondreis is vergelijkbaar met de Go China rondreis; je bezoekt de beroemde plekken als de Verboden Stad, de Chinese Muur, het Terracottaleger en de mystieke karstbergen, maar je reist ook naar een stukje ongerept China. Door de combinatie tussen steden en platteland, krijg je een goed beeld van het leven in- en buiten de stad. Geniet van de bedrijvigheid op straat, drink een kop thee in het plaatselijke theehuis of struin over de lokale markt. Je eindigt deze China rondreis in metropool Shanghai. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze 23-daagse hoogtepunten China-reis.

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 7: Chinese volkeren: van stad naar platteland
Kookles in Yangshuo
x
+
1
van
7

 

Algemene informatie China-rondreizen

Bij de rondreizen staat aangegeven wat inclusief en exclusief is in de rondreis. De internationale vluchten zijn altijd exclusief. We kunnen zeker een vluchtvoorstel maken of boek deze apart via de vliegticketspagina. Daarnaast mag je China niet bezoeken zonder een visum voor China.

Reis aanpassen?

Het is geen probleem een China-rondreis aan te passen. Misschien wil je liever een ander hotel, een verlenging of een transfer aanvragen naar een andere plek. Geef dit aan als je je reisplan invult, we passen de reis dan voor je aan.

x

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen

Verstuur je reisplan