Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  china trekkingVisum, geld en gezondheid in China

  Tijdens je reis met China online kom je langs de meest intrigerende plaatsen van het land. Op deze site staan China bouwstenen waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele China rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van China specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een China reis met China online, neem dan gerust eerst even contact op.

  Voor een bezoek aan China is het belangrijk dat je een visum aanvraagt. Ook heb je te maken met geld en gezondheidszaken. Op deze pagina lees je hier alles over.

   

  visum china op paspoortenPaspoort en visum China

  Ga je met China online op reis, dan dien je een visum aan te vragen. Zorg dat je dit tussen drie en één maand voor vertrek doet. Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort moeten in alle gevallen een China visum in het paspoort gestempeld hebben. Voor het verkrijgen van een visum moet je paspoort bij vertrek uit China nog 6 maanden geldig zijn en heb je een pasfoto en een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier nodig. Tegenwoordig heb je een kopie van je vliegticket en een hotelbevestiging nodig. Voor een familiebezoek dien je ook een uitnodiging van een familielid mee te nemen, met daarbij een kopie van zijn of haar paspoort. Het aanvraagformulier kun je downloaden van de site van het Chinese Visa Application Service Center.

  Het adres van het Chinese Visa Application Service Center is: 6e Rijswijkseweg 60, 2516 EH Den Haag. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur (paspoort ophalen tot 16.00 uur). Het is mogelijk om een ingevuld en ondertekend formulier voor een ander in te dienen. Na afgifte van het visum moet je binnen 3 maanden China binnenkomen.

   

  visum china en tibetVisumburo’s

  Als je geen tijd hebt om zelf voor je China visum naar het Chinese Visa Application Service Center te gaan kun je gebruik maken van de diensten van een visumburo, zoals de VisumCentrale, gespecialiseerd in visumaanvraag voor onder meer China, India en Nepal. Je betaald hiervoor bemiddelingskosten maar naast het indien van het visum controleren ze ook de ingevulde documenten voordat ze een aanvraag doen. Ook voor reizigers met de Belgische nationaliteit kunnen ze het visum verzorgen.

  Kosten

  Een single entry visum kost € 127-, je geeft je paspoort af en kunt hem tussen 3 en 7 dagen later weer ophalen. Je kunt zowel contant als met je bankpas betalen.

  Hongkong/Tibet

  Voor Hongkong is geen visum nodig, tenzij je er langer dan 3 maanden blijft. Wie van China naar Hongkong gaat en terug naar China, heeft een double entry visum voor China nodig. Voor Tibet regelt onze lokale agent de benodigde vergunningen nadat je zelf het Chinese visum hebt geregeld.

   

  yuan chinees geld chinaGeldzaken

  In China betaal je met de Chinese Yuan, ook wel renminbi genoemd; ‘geld van het volk’. Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Yuan eens te bekijken, omdat de wisselkoers hevig aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hier bij helpen. De Hongkongdollar heeft ongeveer een gelijke waarde als de Yuan.

  De beste manier om aan Chinees geld te komen is door te pinnen. In China vind je bijna overal pinautomaten waar je met je bankpas (met Cirrus-teken of Maestro logo) geld kunt halen. Verder is het handig om wat ‘reserve geld’ te hebben. Dat kan als contant geld natuurlijk. Euro’s worden bij vrijwel alle banken en bij balies van grotere hotels geaccepteerd.

  Fooien geven voor service van hotels, restaurants, chauffeurs en gidsen wordt zeer gewaardeerd in China.

   

  eten-chinaGezond- en veiligheid in China

  Naast het regelen van je China visum en geldzaken is je gezondheid op reis een van de belangrijkste dingen. Neem daarom alle tips en adviezen in acht om je reis zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen. Voordat je aan je China reis begint kun je al een aantal voorzorgsmaatregelen nemen, maar ook tijdens je China reis en bij thuiskomst zijn er een aantal aandachtspunten.

  Klik hier voor de uitgebreide informatiepagina over gezondheid in China. Ook raden we je aan om contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Zij kunnen je een persoonlijk advies geven over de gewenste vaccinaties.

  China is een van de veiligste landen ter wereld, ondanks haar 1,2 miljard mensen komt criminaliteit heel weinig voor en je kunt ’s avonds zonder problemen op straat lopen, ook in de steden. Voor actuele informatie kun je altijd kijken op www.minbuza.nl, de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, onder het kopje Landen en Reizen en dan onder Reisadviezen.