Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Tip: Zeg het met plaatjes

   point it china

   Point-it

   In China is het soms communiceren met handen en voeten. En hoewel je er vaak wel uitkomt is het soms toch handig om op een simpele manier te kunnen uitleggen dat je wilt weten waar de dichtstbijzijnde wc is. In dat geval was voor mij zelf het Point-It boekje een uitkomst.

   Zo was ik zelf bijvoorbeeld in een restaurant waar niemand mij kon verstaan en niemand die begreep wat ik wilde eten. Helaas hadden ze er ook geen ‘foto-menu-kaart’ (zoals je in de grote steden wel tegen zult komen) dus daar stond ik dan… Zij konden geen Engels en ik geen Chinees. Maar gelukkig is de foto-taal universeel en bedacht ik me dat ik ‘een fotoboekje’ in mijn tas had zitten. In dit zogenaamde Point-It boekje staan heel wat foto’s van alledaagse dingen, gebruiksvoorwerpen, vervoersmiddelen en dus ook eten. Lachend wees ik het door mij gewenste kippetje aan en een paar minuten later stond er een bord vol kip en rijst voor mijn neus.

   Vanaf die dag had ik het boekje op een makkelijke plek in mijn handtas gestopt want, zeker in China, kwam het nog wel eens voor dat ik te maken kreeg met kleine communicatieve uitdagingen…

   Geen reacties

   Reageren

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *