point it blog overzicht

Tip: Zeg het met plaatjes

point it china

Point-it

In China is het soms communiceren met handen en voeten. Hoewel je er vaak wel uitkomt, is het soms handig om op een simpele manier te kunnen uitleggen dat je wilt weten waar de dichtstbijzijnde wc is. In dat geval was voor mij zelf het Point-It boekje een uitkomst.

Zo was ik zelf bijvoorbeeld in een restaurant waar niemand mij kon verstaan en niemand begreep wat ik wilde eten. Helaas hadden ze er ook geen ‘foto-menu-kaart’ (zoals je in de grote steden wel tegen zult komen) dus daar stond ik dan… Zij spraken geen Engels en ik geen Chinees. Maar gelukkig is de foto-taal universeel had ik ‘een fotoboekje’ in mijn tas had zitten. In dit zogenaamde Point-It boekje staan allerlei foto’s van alledaagse dingen, gebruiksvoorwerpen, vervoersmiddelen en dus ook eten. Lachend wees ik het door mij gewenste kippetje aan en een paar minuten later stond er een bord vol kip en rijst voor mijn neus.

Vanaf die dag had ik het boekje op een makkelijke plek in mijn handtas gestopt want, zeker in China, kwam het nog weleens voor dat ik te maken kreeg met kleine communicatieve uitdagingen…

Bekijk ook eens...

reis China Chengdu pandaberen

Welke optie wil je aanvragen?

Chillen in Chengdu
Chillen in Chengdu – comfort accommodatie
Bezoek aan de Opera
Kookles in Chengdu
x
+
verboden stad beijing china

Welke optie wil je aanvragen?

Ni Hao! Welkom in Beijing
Verblijf in een luxe hotel in Beijing
Fietsen door de hutongs in Beijing
x
+

Lees ook...

monnik tibet telefoon china reis

Handige apps voor op reis in China

11 september 2014
| praktisch