Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Hip & trendy China: rooftop bars in Shanghai en Hongkong

   china-rooftop-bar-drankjesNatuurlijk staat China bekend om zijn traditionele boerendorpen, knalgroene rijstvelden en serene tempels. Maar China is ook een land waar de modernisering in volle gang is. Dat zorgt voor interessante contrasten tijdens je China-reis en wij geloven dat je zowel van het oude als het nieuwe moet genieten, om China een beetje te kunnen begrijpen. Vandaag geven we je onze vier beste tips voor hippe & trendy rooftop bars in de metropolen Shanghai en Hongkong.

    


   flair-rooftop-bar-shanghaiShanghai – Flair

   Flair is de hoogste outdoor bar in Shanghai. Het bevindt zich op de 58e verdieping van het Ritz-Carlton hotel en vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op de beroemde Pearl Tower, die zich pal voor je neus bevindt tussen allerlei neonreclames. Een DJ draait fijne lounge muziek, er is een wijnbar en sushi-counter en als het frisser wordt, kun je binnen zitten bij de openhaard. Wil je een tafeltje buiten op het terras met het beste uitzicht op de Bund, dan raden we je aan enkele dagen van tevoren te reserveren.

   Adres: Flair – Ritz-Carlton Pudong, 58th Floor, 8 Century Avenue, Shanghai

    

   tops-rooftop-bar-shanghaiShanghai – TOPS

   Aan de noordkant van de Bund vind je op een rustig plekje de rooftop bar TOPS, op de 13e verdieping van het Banyan Tree Shanghai resort. Je hebt een geweldig panorama-uitzicht over de skylines van Pudong en Puxi. De lange witte neonverlichte bar is het middelpunt en je kunt ook tapas bij je cocktail bestellen, die gemakt worden door een Spaanse topchef met Michelinsterren-ervaring. Op de achtergrond draaien DJ’s fijne mellow house en drum & bass, maar niet zo hard dat je je gesprekspartner niet meer kunt verstaan.

   Adres: TOPS – Banyan Tree Shanghai, 13th Floor, 19 Gong Ping Road, Hong Kou, Shanghai

    

   sevva-rooftop-bar-hongkongHongkong – Sevva Restaurant & Rooftop Bar

   Boven op het dak van de Prince Building ligt Sevva, een bar op de 25e verdieping met 360 graden uitzicht over de skyline van Hongkong. In de bar heb je de perfecte lokatie te pakken voor het bekijken van de ‘Symphonie of Lights’, de lasershow die plaatsvindt op de beroemde wolkenkrabbers in de haven. Het is een stijlvolle en hippe bar voor de rich & famous, met luxe sofa’s, loungemuziek en allerlei trendy cocktails zoals een Yakultini en Pink Sangria. Er zijn ook twee restaurants waar je kunt eten, Harbour Side en Bank Side.

   Adres: Sevva – 25th Floor, Prince’s Building, 10 Charter Road, Central, Hongkong

    

   sugar-rooftop-bar-hongkongHongkong – Sugar Bar + Deck + Lounge

   Een favoriete rooftop bar in de oostelijk gelegen wijk Quarry Bay is Sugar, een ultramoderne bar die ligt op de 32e verdieping van het East Hotel. Een stukje buiten het centrum, maar je vindt er comfortabele ligbedden en sofa’s op het terras waar je fijn kunt relaxen. Natuurlijk kun je er ook hier een cocktail bij bestellen. Er treden regelmatig DJ’s op met house en elektronische tunes je kunt zelfs een Cubaanse sigaar bestellen bij je drankje. Het uitzicht op de haven van Hongkong is vooral in de avond fenomenaal.

   Adres: Sugar – 32nd Floor East, 29 Taikoo Shing Road, Island East, Hongkong

    

   Kleine waarschuwing: in de winter zijn de rooftopbars meestal gesloten. Geïnspireerd geraakt en wil jij ook wel een drankje drinken? Plan je eigen China reis, we helpen je graag.

   Vind je dit artikel leuk? Dan raad ik je zeker aan de volgende te lezen:
   Shanghai-tips van onze Facebookfans
   10x eten in Hongkong, de tips!
   Eerste keer China? Dit zijn onze tips!
   Comfortabel met de trein door China.
   Hoe reis je in China?
   Of ga terug naar ons China-reisblog.

   Geen reacties

   Reageren

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *