chinese dumplings zelfmaken china

Hmmm… Dumplings: maak ze zelf

chinese dumplings zelfmaken china
De winter komt er aan. De eerste keer de autoramen krabben is alweer een feit en jezelf goed inpakken met handschoenen en een gebreide sjaal is geen overbodige luxe. Thuis zet je de verwarming aan en geniet je van warme gerechten of tussendoortjes. Hutspot doet het goed in dit seizoen, maar om de reissfeer vast te houden is het lekker om de Hollandse pot af te wisselen met buitenlandse hoogstandjes.

Trek je stoute huissloffen aan en ga zelf aan de slag om een (typisch) Chinees gerecht op tafel te zetten. Wij vonden dit smakelijke en eenvoudige Chinese Dumplings recept. Wat dumlings zijn? Lapjes deeg, in de vorm van de maan, gevuld met hartige vulling. Trek gekregen? Ga zelf aan de slag.

 

dumpling eten china

Dumplings eet je eigenlijk met een stokje

Eerst wat tips:

1. gebruik een hak- of keukenmachine.
2. gebruik klant-en-klare dumplingvellen, die kan je kopen bij de Chinese supermarkt (in de diepvries)
3. gebruik waterkastanjes in blik als je geen verse kunt vinden of laat dit ingrediënt helemaal weg. Het geeft wel een extra knapperigheid aan je dumplings.

Hoe lang duurt het?
Voorbereiden: 2 uur ontdooien + 15 minuten ingrediënten gebruiksklaar maken
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 25 stuks

 

 

op naar de supermarkt chinaDan naar de winkel:

– 1 pak dumplingvellen
– 5 rauwe garnalen
– 400 gram kipfilet
– 4 waterkastanjes
– 2 sjalots
– een handvol fijn gesneden spitskool
– 3 lente-uitjes
– een handvol koriander
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel lichte sojasaus
– ½ theelepel zout

 

dumplings vouwen china

Dumplings vouwen…

En aan de slag

  1. haal de dumplingvellen uit de vriezer en laat deze ontdooien op kamertemperatuur. Dit duurt ongeveer een uur (op een warme dag) en twee tot drie uur (op een koude dag)
  2. doe de garnalen in een kom met warm water om de garnalen te laten ontdooien (wanneer je verse garnalen gebruikt is dit niet nodig)
  3. pel de garnalen en verwijder eventueel het darmkanaal, door aan de bolle kant van de garnaal een klein sneetje te maken en het darmkanaal eruit te trekken
  4. was de kipfilet en laat het uitlekken. Snijd in blokjes van 3cm
  5. schil de waterkastanjes en snijd ze door de helft
  6. snijd de sjalotjes in stukken
  7. pel een aantal bladen af van de spitskool. Stapel de bladen op elkaar en snijd fijn
  8. snijd de lente-ui en koriander in stukjes van 3cm
  9. doe alle ingrediënten in de hak- of keukenmachine en hak alles fijn

    dumplings koken china

    … en koken

  10. voeg de sesamolie, sojasaus en zout toe, meng alles goed door elkaar met een spatel en de vulling voor de Chinese Dumpling is klaar
  11. zet een liter water op het vuur, laat het koken
  12. ondertussen vul je de dumplings: leg een dumplingvel op een bord, schep 2 theelepels van de vulling op het midden van het vel. Maak de randen van het dumplingvel een beetje nat met water en vouw de dumpling dicht. Vul alle dumplingvellen
  13. doe de gevulde dumplings in de pan met kokend water (niet allemaal tegelijkertijd)
  14. zet het vuur halfhoog en de dumplings zijn klaar wanneer ze boven komen drijven en er wat rimpelig uitzien
  15. herhaal stap 13 en 14 totdat alle dumplings klaar zijn (houd de dumplings die al klaar zijn ondertussen warm in lauwwarm water)
  16. serveer de dumplings met lichte sojasaus

 

Eet smakelijk!
Bron recept: Foodictive

Geen reacties

Reageren

Verstuur je reisplan