Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   China reizen met kinderen: 6 x zeker doen

   tempels-kinderen

   China beweegt zich voort in een sneltreinvaart, zo snel gaan de ontwikkelingen. En dat voel je tijdens je reis door China. Steden die in rap tempo gebouwd worden met het oog op de toekomst, de groeiende welvaart dat zorgt voor grote getale reizende Chinezen in eigen land en de grote verschillen tussen steden en het platteland. China intrigeert, dat wil je eens gezien hebben. En waarom niet met kinderen? Wij hebben het zelf ervaren en zetten graag de vijf belangrijkste redenen voor je op een rij.

   #1 Op tempelavontuur

   Tempels lijken niet de beste bezienswaardigheid om met je kinderen te bezoeken. In China wel. Maak jullie eigen speurtocht op zoek naar de wilde dieren. Wat dacht je van de vele draken die de daken versieren? Of de Chinese tempelleeuwen? Bij iedere ingang van een tempel staat een leeuwin met babywelp en een leeuw met bol. Een tempel bezoeken wordt zo één groot avontuur (zoals bijvoorbeeld in Beijing).

   #2 Spelen met kinderen op straat

   Als Westerse toerist voel je je een bezienswaardigheid, als Westers reizend kind voel je je een beroemdheid … kan ik me zo voorstellen. Aan aandacht namelijk geen gebrek. Maar ook vanuit Chinese leeftijdsgenootjes. Het speelgoed wordt erbij gehaald en een taalbarrière lijkt geen rol te spelen. Leuk om in een van de vele stadsparken in Chengdu of Shanghai en in je hutong in Beijing even met andere kinderen op te trekken.

   panda-kinderen

   #3 Pandaberen spotten

   China is het land van de panda’s: het symbool van het land. En een van de weinige plekken waar je de knuffelberen van dichtbij kunt zien. Vanuit Chengdu reis je naar het Panda Breeding Centre. In de ochtend zijn de reuzenpanda’s het meest actief. Ze zijn echt om op te vreten.

    

   #4 Zelf in sneltreinvaart

   Tussen de miljoenensteden rijden hypermoderne hogesnelheidstreinen, net zo comfortabel als wij in Europa kennen. Met ruim 300 km/h stuif je door het landschap. De trein van Shianghai centrum naar de luchthaven bereikt zelf de ruim 400 km/h. Dit is ook echt China, leuk en efficient. Grotere afstanden overbrug je gemakkelijk met vliegtuigen. (Lees meer over vervoer in China.)

   #5 Eten, geen moeilijkheden.

   Eten lijkt soms een hele beleving in China, maar je hoeft het niet te moeilijk te maken. Groenten en rijstgerechten in bijvoorbeeld zoetzure saus zijn overal te vinden. Je kan je wagen aan de beroemde Peking Eend of andere exotische gerechten, maar dit hoeft zeker niet.

   #6 De Chinese muurchinese-muur-kinderen

   Eigenlijk heeft dit geen uitleg nodig. Klauteren over de wereldberoemde muur met spannende verhalen uit het verleden. Gegarandeerd succes. Dit doe je vanuit onze bouwsteen in Beijing.

   Wil je ook met je kinderen naar China? Bekijk dan onze China familiereis. Je start in Beijing, klautert over de Chinese Muur, staat oog in oog met pandaberen en meer.

   Op zoek naar meer inspiratie? Dan zijn deze artikelen ook interessant voor je:
   Handige apps voor je China reis.
   10 redenen waarom je naar China moet gaan.
   Eerste keer China? Dit zijn onze tips!
   Of ga terug naar ons China-reisblog.

   Geen reacties

   Reageren

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *