China specialist Anouk:

Echt verzot op China, dat ben ik. In mijn vrije tijd ga ik graag naar lezingen, Chinese restaurants en laat ik me inspireren door de kunst en kalligrafie. Tijdens mijn toerisme opleiding heb ik er ook voor gekozen me te verdiepen in de Chinese taal en cultuur en ik ben super blij dat ik voor Riksja elke dag met deze top bestemming bezig mag zijn!

 

Passie voor China:

Met ruim 8 China-reizen op de teller is voor mij het meest bijzondere aan China dat ik me er altijd blijf verbazen. Elke dag is anders, op elke straathoek is wat te beleven. Al bezoek je een stad meerdere keren, je ervaring zal elke keer weer anders zijn.  Wat China zo spannend maakt is voor mij ook echt de balans tussen technologische ontwikkelingen en de oude tradities. Hoe de lokale bevolking daartussen navigeert, vind ik heel bijzonder.

Langzaam maar zeker komt China ook steeds meer in mijn Nederlandse leven! Ik maak zelf graag pan-fried dumplings en maak ook wel eens hand-getrokken noedels, bij voorkeur in Tibetaanse stijl!

 

China reiservaring:

Op mijn 14e reisde ik voor het eerst naar Hong Kong. Wat was dat fascinerend! De tempels, de drukte, het eten… Ik wist gelijk dat ik nog wel terug zou komen en zo gebeurde het! Na mijn eindexamens verhuisde ik naar Beijing, en later naar Shanghai, om Chinees te leren en al snel volgde andere bestemmingen; Chengdu, Xi’an, Datong, Ping’an, Wuhan, Yangshou, Hangzhou, Binnen-Mongolië… Uiteindelijk koos ik er zelfs voor vier maanden in Taiwan traditioneel Chinees te studeren. Kortom, ik ben er niet weg te slaan!

Favorieten in China:

 

Leuke weetjes:

Anouk…

…is dol op Chinese moderne kunst.

…raadt iedereen met interesse in de Zijderoute het boek Een barbaar in China, van Adriaan van Dis, te lezen.

…heeft tatoeages die geïnspireerd zijn op Chinese mythologie.

…spreekt meer Chinees dan de gemiddelde Chinees Nederlands spreekt, maar kan vooral goed taxi’s en eten bestellen.

…kan een vis fileren met stokjes.