pingyao lampionnen china

Over Riksja China

China-expert in individuele China-reizen

Riksja China is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, en vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met het vliegtuig, per trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we diverse hulpprojecten. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen. Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma’s van twee tot vijf dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze China-reizen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze China-rondreizen uitkiezen waarbij wij zelf al optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

China-fan: Bea Pors

Specialist Bea - Zhangye

China-kenner Bea tussen de Regenboogbergen in Zhangye

Reizen is voor mij iets waar ik zelf graag (en veel) mee bezig ben. Het plannen, het boeken, voorbereiding en het daadwerkelijk maken van de reis houden mij een groot deel van het jaar lekker bezig. Bij Riksja Travel kan ik dit enthousiasme met mijn collega’s delen, maar ook met onze reizigers; wat mij betreft echt de ideale combinatie.

Inmiddels ben ik vijf keer in China geweest en volgend jaar september ga ik voor reis nummer zes. De Chinese sfeer die terugkomt in onze slaapplekken, de bijzondere ontmoetingen die ik heb gehad en dat speciale gedeelte op de Chinese Muur waar ik terechtkwam zorgden ervoor dat ik China, tijdens mijn reizen, op de echte Riksja-manier beleefde. Een van de hoogtepunten was dan ook een bezoek aan de Zhangye. Ik vond het een bijzonder natuurfenomeen waar nog niet veel Chinees toerisme is. Dit bijzondere gevoel hield ik vast onderweg in Tibet waar tijdens mijn tocht richting Mount Everest Basecamp de Himalaya aan me voorbijtrok. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt!

 

China-gek: Danny Verheij

China specialist

China-fanaat Danny te midden van de graslanden net buiten Xiahe

Reizen is geen hobby, het is een manier van leven. Dat is een motto wat perfect bij mij past! Mijn vrije tijd breng ik het liefst in het buitenland door. Des te vreemder de bestemming, des te leuker, wat mij betreft. Pakistan, Noord Korea en natuurlijk China zijn landen die ik met veel plezier heb bezocht. Mijn tweede thuis is China, zonder twijfel! Direct na mijn eerste reis naar Beijing was ik verkocht. Een half jaar later stapte ik voor de tweede keer de Chinese grens over, dit maal vanuit Hongkong.

Er zouden nog vele reizen naar China volgen en toen ik de kans kreeg om een periode in China te gaan studeren, hoefde ik hier niet lang over na te denken. In zes maanden maakte ik kennis met de taal, de cultuur en natuurlijk het eten in dit machtige land. Ik had tijd genoeg om alle kanten van China te bezoeken. Ik genoot van de natuur en de minderheden in Yunnan, de kou in Ha’erbin en zat bijna elk weekend in mijn favoriete stad: Beijing. Inmiddels is China niet meer uit mijn leven weg te denken, en dat wil ik graag zo houden!

Onze collega ter plaatse

In Chinanimbus teamfoto china werken we met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat. Wij selecteren onze partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Kleinschalige en vanzelfsprekend verantwoorde reizen waarin de mens centraal staat. Zo kunnen we erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je China-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Verstuur je reisplan