Over Riksja China

China-expert in individuele China-reizen

Riksja China is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, en vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes die passen bij het land.

Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met het vliegtuig, per trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we diverse hulpprojecten. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen. Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma’s van twee tot vijf dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze China-reizen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze China-rondreizen uitkiezen waarbij wij zelf al optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

China-nerd: Danny Verheij

China specialist

China-fanaat Danny te midden van de graslanden net buiten Xiahe

“Traveling isn’t a hobby. It’s a way of life.” Een motto wat de rode draad in mijn leven is geworden! Mijn vrije tijd breng ik het liefst in het buitenland door. Des te vreemder de bestemming, des te leuker wat mij betreft. Pakistan, Irak, Noord Korea en natuurlijk China zijn landen die ik met veel plezier heb bezocht. Mijn tweede thuis is China, zonder twijfel! Direct na mijn eerste reis naar Beijing was ik verkocht. Een half jaar later stapte ik voor de tweede keer de Chinese grens over, dit maal vanuit Hong Kong.

Er zouden nog vele reizen naar China volgen en toen ik de kans kreeg om een periode in China te gaan studeren, hoefde ik hier niet lang over na te denken. In zes maanden maakte ik kennis met de taal, de cultuur en natuurlijk het eten in dit machtige land. Ik had tijd genoeg om alle kanten van China te bezoeken. Ik genoot van de natuur en de minderheden in Yunnan, de kou in Ha’erbin en zat bijna elk weekend in mijn favoriete stad: Beijing. Inmiddels is China niet meer uit mijn leven weg te denken, en dat wil ik graag zo houden!

 

 

China-gek: Anouk Asser

Na mijn eerste reis naar Hong Kong wist ik gelijk dat ik meer van China wilde zien, wat was dat allemaal fascinerend! Gelukkig heb ik zelf de kans gekregen nog meerdere keren terug te gaan en kan ik me nu dagelijks inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen die mooie ervaringen kan opdoen!

Van de uitgestorven woestijnen in Binnen-Mongolië tot de drukke straten van Shanghai; je blijft je ogen uitkijken. Elke dag is anders, op elke straathoek is wat te beleven. De tempels, de vriendelijke mensen, het eten… Dat maakt China voor mij zo bijzonder, daar kom ik echt voor terug!

 

 

Onze collega ter plaatse

Met onze lokale agent

In China werken we samen met onze partner waar wij al jaren een hele goede band mee hebben. Zij kennen ons en onze reizigers goed en weten precies wat er van hun verwacht wordt. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Kleinschalige en vanzelfsprekend verantwoorde reizen waarin de mens centraal staat. Zo kunnen we erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je China-reis, in goede handen bent. Alle medewerkers van onze lokale partner spreken prima Engels en zijn tijdens jouw reis 24 uur per dag bereikbaar in geval van nood.

 

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.