hoogtepunten china chinesemuur

muur-jeanetteBouwstenen Noord-China

Van de muur tot culturele schatten naar metropool Shanghai

Bouwstenen zijn korte individuele China reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen China reis samenstellen. Onderweg hebben we sfeervolle, verzorgde accommodaties geselecteerd die bij de omgeving passen. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Je kunt ook een van onze individuele China rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren China specialisten Bea en Danny helpen je graag verder.

Kies je favoriete China bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Beijing
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 305,- p.p. bij 2 personen

De meeste China reizen beginnen in Beijing. Slenter door de Verboden Stad en over het plein van de Hemelse Vrede. Ontdek traditionele winkeltjes in de oude hutong wijken en word wegwijs in de Chinese eetcultuur. 

Met een gids struin je over een lokale markt en waag je je aan een gefrituurde krekel of een zeester op een stokje… als je durft. De volgende dag wandel je over een nog rustig stuk van de Chinese Muur. Overnachten doe je in een sfeervol hofjeshotel met lampionnen in een hutong wijk.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Ni Hao! Welkom in Beijing
Verblijf in een luxe hotel in Beijing
Fietsen door de hutongs in Beijing
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je China reis!

Reisschema: Pingyao
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 247,- p.p. bij 2 personen

Wil je een authentiek lampionnendorp bezoeken en vind je het te ver om hiervoor helemaal naar het zuiden van China te reizen? Bezoek dan Pingyao, gelegen tussen Beijing en Xi’An. Hier dwaal je door oude, smalle straatjes die omringd zijn door de oude stadsmuur. 

De film Raise the red lantern is hier opgenomen en de Ming architectuur laat je zien waarom. Je waant je er echt even in het oude Keizerrijk van China. De vroegere handelsplaats ademt nog bedrijvigheid uit en dat de plaats in de Qing dynastie een financieel hoofdkwartier was, kun je er nog aan af zien.
verder lezen

Reisschema: Datong
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 196,- p.p. bij 2 personen

Ben je na je eerste kennismaking met de Chinese historie in Beijing nog niet uitgekeken op de rijke geschiedenis van China? Reis dan door naar Datong. De stad is het vertrekpunt voor uitstappen naar de Hangende Tempel en de Yungang grotten waar je je even in het keizerlijk verleden van China waant. 

Verschillende religies leefden broederlijk naast elkaar en dat zie je terug in de tempels en de niet veel verder gelegen grotten. Verbaas je over de indrukwekkende constructies die zijn gebruikt om de tempel door de eeuwen heen en door weer en wind te laten overleven. Je overnacht in een centraal gelegen hotel zodat je makkelijk ook de stad nog kunt verkennen.
verder lezen

Reisschema: Xi’an
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 144,- p.p. bij 2 personen

Xi’an, daar ga je heen omdat je het beroemde Terracotta leger wilt zien van zo’n 9000 soldaten, paarden en strijdwagens van klei. Daarnaast ligt de stad aan het einde van de eeuwenoude Zijderoute. Oude ambachten zoals kaligrafie zie je in het ommuurde centrum, waar je ook heerlijk kunt eten.

Je overnacht in een centraal gelegen stadhotel op loopafstand van het oude centrum.
verder lezen

Reisschema: Zhangye
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 305,- p.p. bij 2 personen

Wie Zhangye zegt, zegt de regenboogbergen. Wat ons betreft ook zeker een van de highlights in de omgeving. Maar Zhangye heeft meer te bieden. Deze opkomende stad ligt in het midden van de Zijderoute. 

Naast de regenboogbergen heb je hier ook het Binggou Danxia natuurgebied. Met haar canyons en indrukwekkende uitzichtpunten is dit ook zeker een must-see wanneer je tijdens je China-reis Zhangye bezoekt. De natuur hier is compleet anders dan wat je in de rest van China zult zien. En ook de cultuurliefhebber komt niets te kort..bekijk bijvoorbeeld de tempel van de Giant Buddha. Toegegeven: het is even reizen, maar wat ons betreft is Zhangye dit dubbel en dwars waard.
verder lezen

 

Reisschema: Jiayuguan en Dunhuang
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 383,- p.p. bij 2 personen

De meest bekende stukken van de Chinese muur liggen bij Beijing. Maar die enorme muur (die eigenlijk uit verschillende delen bestaat) heeft ook een einde. Dat einde ligt hier, in het westen van China.

 Ver bij de toeristische delen van de muur vandaan sta je als een van de weinige buitenlanders op het einde van de muur en kijk je hoe deze in de bergen van het Qinghai plateau ophoudt. Reis verder en je komt in Dunhuang. Hier sta je ineens midden in de woestijn, te kijken naar kamelen in de oase. Het traditionele China houdt hier op. Je reist nu echt over de zijderoute.
verder lezen

Bouwstenen Noordwest-China

Reisschema: Xiahe – Langmusi - Songpan
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 860,- p.p. bij 2 personen

Stap van de gebaande paden op de nomadenroute tussen Xi’an en Chengdu. Weinig reizigers bezoeken deze regio vol Tibetaanse en Mongoolse invloeden. We realiseren ons dat het veel geld is, maar wel een unieke ervaring tijdens je China reis. Draai aan de gebedsmolens van het Labrang klooster in Xiahe en reis per jeep over hoogvlaktes met witte bergen als decor. 

Nomaden leven hier nog in traditionele yurts met hun schapenkuddes en kleurrijke yaks. Overnacht in een authentieke nomadentent, in eenvoudige guesthouses en eet tussen de lokale bevolking.
verder lezen

Reisschema: Songpan – Mounigou
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 501,- p.p. bij 2 personen

Verscholen tussen de bergen rondom Songpan vind je een aantal onwaarschijnlijke natuurfenomenen; witte kalksteenterrassen bij Huanglong en betoverend blauwe meren bij Mounigou. De mineralen in dit gebied zorgen voor een groot kleurenpalet, waar je op je gemak door heen kunt wandelen. 

Het gebied is populair bij de Chinezen, maar nog nauwelijks ontdekt door westerse toeristen.
verder lezen

Reisschema: Songpan
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 377,- p.p. bij 2 personen

Als je de tijd hebt, raden wij je om wat meer tijd in Songpan te besteden. Je kunt dan met deze bouwsteen een meerdaagse paardrijtocht maken in de omgeving van Songpan. In vijf dagen ontdek je vanaf je paard de natuur rondom Songpan. Tussen de hoge bergen lijk je alleen op de wereld te zijn. 

Over steile bergpaden slinger je langs rotsen en graslanden om bij de Ice Mountain top uit te komen. ‘s Middags drink je een kop thee met je gids en in de avond warm je jezelf op bij het kampvuur. Je slaapt tijdens de tocht in tenten, maar je voelt je een echte cowboy middenin de natuur
verder lezen

Bouwstenen Noordoost-China

Reisschema: Shanghai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 181,- p.p. bij 2 personen

Kijk je ogen uit in Shanghai, dé place to be voor hippe Chinezen waar de nieuwe wereldeconomie op volle toeren draait. Tel wolkenkrabbers aan de hypermoderne skyline vanuit een restaurant in een koloniaal gebouw terwijl je net een Chinese warenmarkt hebt bezocht. Tegenstellingen tussen modern en traditioneel zijn hier scherper dan ooit. 

Ontdek design winkels tegenover wierrooktempels en zie trendy locals met interessante kapsels en de nieuwste mobieltjes. Je overnacht vervolgens vlak bij de boulevard in een comfortabel hotel.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Shanghai: back to the future
Architectuur Tour in Shanghai
Vliegeren in het park in Shanghai
x
+
Reisschema: Tongli - Suzhou
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 359,- p.p. bij 2 personen

Combineer Suzhou, de stad van de zentuinen met de pittoreske waterdorpjes in de buurt op zo’n 1,5 uur van Shanghai vandaan. Je slaapt met deze bouwsteen 1 nacht in een zentuin dorpje en 1 nacht in Suzhou. Wandel over smalle boogbruggen naar kanaalstraatjes in waterdorp Tongli. In zijstraatjes spelen oude mannen majong in de tuinen. 

Huur een bootje om door de smalste kanalen te varen en echt een kijkje te nemen achter de oude muren. Na een nachtje slapen in je zentuinhotel neem je de supersnelle bullettrain naar Shanghai
verder lezen

Reisschema: Hangzhou
Reisduur: 3 dagen
Reissom: € 216,- p.p. bij 2 personen

Op slechts een paar uur reizen van Shanghai ligt Hangzhou! Niet zómaar een stad; wat ons betreft de meest ‘romantische’ stad van China. En daarom juist zo anders. In deze stad gaat het om het beroemde West Lake waar je, vanuit het hotel wat wij voor je boeken, zo naar toe kunt fietsen.

Natuurlijk heb je hier ook meer uitwijkmogelijkheden. Zo zijn wij ook nog naar de Longji theeplantages gegaan en hebben we Hefang Street bezocht. Kortom; mogelijkheden genoeg en ook reden genoeg om een bezoek aan Hangzhou in je reis op te nemen. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Happy Hangzhou!
Bezoek aan de Longjing theeplantages
x
+
1
van
12
x

Verstuur je reisplan