Je eigen China reis samenstellen

Bouwstenen zijn korte individuele China reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen China reis samenstellen. Maar waar begin je? Heb je eerst hulp nodig, lees hier dan meer over logische routes en hoe je door China reist. Of kies één van onze individuele China rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met China-specialisten Bea en Koen op, we helpen je graag. Hieronder hebben we de bouwstenen onderverdeeld in Noord- en Zuid-China, uiteraard kun je beide delen met elkaar combineren.


Kies een regio

1 Noord-China: Beijing, Chinese Muur, culturele schatten en metropool Shanghai

Onze bouwstenen in Noord-China

Beijing is gelegen in het noordoosten van het land. Veel reizigers beginnen hier hun China reis. Historische highlights als de Chinese Muur en de Verboden Stad mag je niet overslaan voordat je doorreist. Bewonder in Xi’an het Terracotta leger en  ontmoet kaligraaf Mr. Zeng in zijn rommelige atelier vol schetsen en Chinese tekens. Je kijkt je ogen uit in Shanghai, dé place to be voor hippe Chinezen waar de nieuwe wereldeconomie op volle toeren draait. 

2 Zuid-China: Panda's in Chengdu, rode lampionnen, karstbergen en Hong Kong

Onze bouwstenen in Zuid-China

Bezoek in Chengdu de reuzenpanda’s en zak af naar het zuiden van China. Lijiang is volgens ons de ideale uitvalsbasis om kennis te maken met het zuiden van het land. Slenter door de smalle keienstraatjes tussen de drakendakhuizen door en eet een Chinese dumpling. Maak kennis met de Himalaya tijdens een trekking door de bergen. De diversiteit aan landschappen komt terug in de rijstterrassen en de karstbergen in het zuidoosten. Het echte vakantiegevoel ervaar je in Yangshuo. Tussen de karstbergen lig je met een drankje aan de rivier.

Verstuur je reisplan