china reis zhongdian

Aan de voet van de Himalaya

Zhongdian China

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Zhongdian
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 118,- p.p. bij 2 personen

Als je tijdens je China-reis niet naar Tibet gaat, vanwege de hoogte of door gebrek aan tijd, krijg je deze dagen toch een Tibet-gevoel. En ga je wel naar Tibet, dan is dit een ideale plek om te acclimatiseren en vlieg je vanuit Zhongdian rechtstreeks naar Lhasa.

De Tibetaanse wereld begint hier in Zhongdian. Je reist vanuit Lijiang door de voorlopers van de Himalaya naar het Tibetaanse Zhongdian. Bezoek op 3200 meter hoogte een van de grootste Tibetaanse kloosters. Loop je door het oude centrum, dan voel je de Tibetaanse sfeer. 's Avonds komt de bevolking bijeen voor een traditionele dans op het plein.

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel hotel
Excursie: geen
Transport: transfer naar busstation Lijiang, busrit naar Zhongdian en een transfer naar het hotel
Maaltijden: geen
  • maaltijden

  • fooien

Zhongdian vrouwen - Klooster China

Zhongdian klooster

Dag 1 Lijiang – Zhongdian, aankomst (3200 meter hoogte)

Waarschijnlijk reis je na Lampionnen in Lijiang overland naar Zhongdian, zo’n 200 kilometer van elkaar vandaan. Tijdens de rit kom je over bergpassen en kruis je valleien. Je reist per comfortabele bus en het is leuk om te ervaren hoe het is om per openbaar vervoer door China te reizen. Soms zit je een beetje krap, maar wel tussen de lokale bevolking met op de achtergrond gezellige – vaak onverstaanbare – muziek.

Na zo’n 5 uur kom je aan in de stad genaamd Zhongdian, ook bekend als Shangri-La. Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht, net buiten de oude stad. Je bent hier op 3200 meter hoogte, dus het kan zijn dat je wat meer naar adem hapt dan normaal.

Zhongdian klooster Gompa ChinaDag 2 Zhongdian, verblijf

Om te ontbijten loop je eenvoudig de oude stad in. Je vindt hier voldoende kleine restaurants om een hapje te eten. Vervolgens kun je Zhongdian verkennen. Wij vonden het leuk om een fiets te huren en op eigen tempo de omgeving te verkennen. De fietsverhuurder kan je vast leuke routes aanraden. Wil je de Tibetaanse sfeer echt proeven, rijd dan langs het Tibetaanse Ganden Sumtseling Gompa Monastery (ookwel Tsongtam klooster). Het klooster huisvest ruim 300 monniken en ligt net buiten de stad Zhongdian in de natuur. Het klooster is het belangrijkste Tibetaanse complex in zuidwest China en is ruim driehonderd jaar oud. Via de akkers en weilanden met yaks rijd je eenvoudig terug naar Zhongdian.

In de avond is het vaak gezellig in de oude stad. Hier komen de lokale bewoners samen om te dansen en te ontspannen op het plein.

Meer informatie over de tips in Zhongdian vind je in ons Riksja Reisblog.

Zhongdian ChinaDag 3 Zhongdian, vertrek

Vandaag eindigt de bouwsteen en ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Zhongdian. Wil je naar Tibet, dan gaan er twee ochtendvluchten per dag naar Lhasa. Ga anders met een overstap in Kunming naar het karstgebergte bij Yangshuo met de bouwsteen Bamboevaren tussen de karstbergen. Per bus terug naar Lijiang, al dan niet via de Tiger Leaping Gorge, of door naar Dali kan ook.

Ligt Zhongdian niet op je route en wil je toch uitgestrekte graslanden en nomadische volken, ga dan vanuit Xi’an naar Xiahe en doe de bouwsteen Monniken op de grasvlakte.

Beste reistijd

Van mei tot en met september is het aangenaam in Zhongdian. In de andere maanden is het vaak grauw en koud en raden we niet aan deze Tibetaanse regio te bezoeken.

Wil je op de route van Lijiang naar Zhongdian de trekking maken door de Tiger Leaping Gorge, dan raden we in de maanden juni, juli en augustus de tweedaagse trekking aan. Je loopt dan over het pad aan de bovenkant van de canyon, beter te doen in verband met weersomstandigheden.

Verstuur je reisplan