China Zhongdian aan de voet van de Himalaya

Aan de voet van de Himalaya

Zhongdian China

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Zhongdian
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf€ 75,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. transfer bij aankomst

✓ Ervaar de Tibetaanse wereld
✓ Bezoek een van de grootste Tibetaanse kloosters
✓ Fiets tussen de glooiende graslanden

Overnachten: 2 nachten in een gezellig en sfeervol boutique hotel
Excursie: geen
Transport: Aankomsttransfer naar het hotel
Maaltijden: geen
  • maaltijden

  • fooien

  • entreegelden

  • excursies

Zhongdian vrouwen - Klooster China

Zhongdian klooster

Dag 1 Lijiang – Zhongdian, aankomst (3200 meter hoogte)

Waarschijnlijk reis je na Lampionnen in Lijiang overland naar Zhongdian, zo’n 200 kilometer van elkaar vandaan. Tijdens de rit kom je over bergpassen en kruis je valleien. Je reist per comfortabele bus en het is leuk om te ervaren hoe het is om per openbaar vervoer door China te reizen. Soms zit je een beetje krap, maar wel tussen de lokale bevolking met op de achtergrond gezellige – vaak onverstaanbare – muziek.

Na zo’n 5 uur kom je aan in de stad genaamd Zhongdian, ook bekend als Shangri-La. Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht, net buiten de oude stad. Je bent hier op 3200 meter hoogte, dus het kan zijn dat je wat meer naar adem hapt dan normaal.

Zhongdian klooster Gompa ChinaDag 2 Zhongdian, verblijf

Om te ontbijten loop je eenvoudig de oude stad in. Je vindt hier voldoende kleine restaurants om een hapje te eten. Vervolgens kun je Zhongdian verkennen. Wij vonden het leuk om een fiets te huren en op eigen tempo de omgeving te verkennen. De fietsverhuurder kan je vast leuke routes aanraden. Wil je de Tibetaanse sfeer echt proeven, rijd dan langs het Tibetaanse Ganden Sumtseling Gompa Monastery (ookwel Tsongtam klooster). Het klooster huisvest ruim 300 monniken en ligt net buiten de stad Zhongdian in de natuur. Het klooster is het belangrijkste Tibetaanse complex in zuidwest China en is ruim driehonderd jaar oud. Via de akkers en weilanden met yaks rijd je eenvoudig terug naar Zhongdian.

In de avond is het vaak gezellig in de oude stad. Hier komen de lokale bewoners samen om te dansen en te ontspannen op het plein.

Meer informatie over de tips in Zhongdian vind je in ons Riksja Reisblog.

Zhongdian ChinaDag 3 Zhongdian, vertrek

Vandaag eindigt de bouwsteen en ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Zhongdian. Wil je naar Tibet, dan gaan er twee ochtendvluchten per dag naar Lhasa. Ga anders met een overstap in Kunming naar het karstgebergte bij Yangshuo met de bouwsteen Bamboevaren tussen de karstbergen. Per bus terug naar Lijiang, al dan niet via de Tiger Leaping Gorge, of door naar Dali kan ook.

Ligt Zhongdian niet op je route en wil je toch uitgestrekte graslanden en nomadische volken, ga dan vanuit Xi’an naar Xiahe en doe de bouwsteen Monniken op de grasvlakte.

Beste reistijd

Van mei tot en met september is het aangenaam in Zhongdian. In de andere maanden is het vaak grauw en koud en raden we niet aan deze Tibetaanse regio te bezoeken.

Wil je op de route van Lijiang naar Zhongdian de trekking maken door de Tiger Leaping Gorge, dan raden we in de maanden juni, juli en augustus de tweedaagse trekking aan. Je loopt dan over het pad aan de bovenkant van de canyon, beter te doen in verband met weersomstandigheden.

Zhongdian is een magische plek. Het gaat hier nét even anders dan in de rest van China. Hier maakte ik kennis met het boeddhisme en wat een invloed dit heeft binnen het dagelijks leven hier. Mijn gids leerde mij over zijn mantra’s en nam mij mee naar een Tibetaanse familie waardoor ik weer een hele andere kant van China leerde kennen…bijzonder!

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Fietstocht met bezoek aan Songzanlin Tempel & Tibetaanse familie

Reissom: € 47,- p.p.
Inbegrepen: Engelstalige gids, fietsenhuur, bezoek aan tempel & familie

Wil je je bezoek aan Zhongdian een speciaal tintje geven en wat meer achtergrond informatie ontvangen over de Tibetaanse religie? Stap dan op de fiets en fiets mee met onze ervaren Engelstalige gids. Hij neemt je mee naar het meest bekende klooster van Zhongdian: de Songzanlin Tempel. Hier zal hij je van alles vertellen over het Boeddhisme en hoe de Tibetanen (en hijzelf waarschijnlijk ook) ermee omgaan in hun dagelijks leven. Waarom hoor je toch overal die mantra’s? En waarom is Zhongdian nou nog overwegend Tibetaans en ligt het tóch buiten Tibet? Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Dan is deze excursie echt wat voor jou! Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl, ga je ook nog kennismaken bij een Tibetaanse familie waardoor je ook ziet hoe zij leven, in combinatie met hun religie.

Welke optie wil je aanvragen?

Aan de voet van de Himalaya
Fietstocht met bezoek aan Songzanlin Tempel & Tibetaanse familie
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan