Langshi Laojia homestay

Homestay tussen de karstbergen

Homestay in Yangshuo

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Langshi (vlakbij Yangshuo)
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 131,- p.p. bij twee personen
Inclusief: Transfers, overnachtingen incl. ontbijt

✓ Homestay weg van de toeristen
✓ Ultiem ontspannen
✓ Sprookjesachtig karstgebergte
✓ Lokale leven
✓ Heerlijk eten
✓ Jouw verblijf steunt de locals!

Overnachtingen: 2 nachten in een comfortabele homestay
Excursies: Geen (ter plaatse te bepalen)
Transport: Aankomst en vertrektransfer
Maaltijden: ontbijt (lunch en diner tegen toeslag)
  • excursies

  • ferryticket (ongeveer 10 Yuan p.p. per enkele reis)

  • fooien

Benieuwd naar de homestay? Wereldreizigers Dennis en Rita gingen je voor. Ze hebben er een filmpje over gemaakt!

Langshi Laojia homestay

De binnenplaats van de homestay

Dag 1 Aankomst Yangdi, Karstbergen

Er zijn tal van manieren om de karstbergen te bekijken. Verreweg de meeste toeristen gaan naar Yangshuo. Wij nemen je mee naar een dorpje op ongeveer 30km van Yangshuo, Yangdi. Hier neem je de ferry naar de overkant van de Li-rivier en sta je direct in een andere wereld. Geen drukte, geen verkeer en geen toeristen! Je verblijft in een heerlijke homestay in een opgeknapte traditionele woning in het dorp. De komende dagen kan je kiezen wat je gaat doen; een flinke hike, cultuursnuiven in Xingping of gewoon helemaal niks! Er komt vanzelf wel een local aanwaaien die even een praatje met je wil maken. Pak een goed boek en een kop jasmijn thee en laat de wereld even helemaal achter je.

Langshi

De karstbergen in Langshi

Dag 2 Langsi, Relax… take it easy!

Nadat je hebt ontbeten heb je een schitterende dag voor de boeg. Je kan ervoor kiezen om lekker te relaxen en door het dorp te slenteren. Je wordt vanzelf wel door iemand aangesproken. In overleg met de eigenaar van de homestay kan je ook een excursie bijboeken. Zo kan je mee naar de geiten van de neef van Haibo. Hij laat je maar al te graag zien hoe het boeren leven in zijn werk gaat. Ook kan je een schitterende hike maken door de karstbergen. Er zijn verschillende routes, van simpel en vlak tot lastig met veel stijgen en dalen. Laat je adviseren!

Visser Karstbergen

Lokale visser in Xingping

Dag 3 Langshi, ultiem ontspannen

Heb je nog geen genoeg van het ontspannen? Pak je boek erbij en geniet nog even verder. *wij laten je met rust*
Heb je zin in een beetje actie? Pak dan het excursieboek in de homestay erbij. Kies bijvoorbeeld voor een dagje naar Xingping op ongeveer drie kwartier rijden van Langshi. Dwars door de karstbergen ga je via de niet-toeristische route naar deze oude stad. Ja kan hier gemakkelijk een middag doorbrengen voordat je weer terug gaat naar de homestay. Tip: vraag de eigenaar om de lunch en het diner voor jullie klaar te maken. Met verse streekproducten gaan ze vervolgens voor je aan de slag.

Rijstvelden bij Ping’an

Dag 4 Yangshuo, Ping’an of Guilin..

Uitgerust en wel kan je weer verder! Veel reizigers gaan aansluitend naar de rijstvelden bij Ping’ an. Je rijdt dan naar Ping’ An, zo’n drie uur van het karstgebergte bij Langshi en Yangshuo, waar je verblijft in een traditioneel dorp met houten huizen midden in de bergen. De rijstterrassen die het dorpje omgeven, gelden als de hoogste en meest uitgestrekte rijstterrassen ter wereld. Heb je tijd voor een stukje platteland in China, bezoek dan de vergeten dorpjes met de oude wind-en regenbruggen en reis daarna door naar de rijstterrassen. Wil je nog niet weg? dan kan je ook nog een paar dagen in Yangshuo blijven.

Heb je te weinig tijd om nog naar door te reizen? Dan reis je van Guilin door naar je (laatste) bestemming. Meestal is dat Shanghai, Guangzhou of Hong Kong.

 

Ik was werkelijk blij verrast om deze oase van rust midden in de drukte van de karstbergen te vinden! De eigenaar van deze homestay is de meest vriendelijke en behulpzame man die je ooit zal tegenkomen. Hij zorgt ervoor dat het je aan niks zal ontbreken. Ik kan niet wachten om hier naartoe terug te gaan en weer even helemaal te ontspannen.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan