hainan strand china reis

Naar het strand op tropisch Hainan

Hainan strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sanya
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 328,- p.p. bij 2 personen
Exclusief: Vlucht/trein van en naar Hainan
Inclusief: o.a. ontbijt en transfer

✓ Zon, zee strand
✓ Mogelijkheden tot watersporten, duiken, snorkelen en surfen
✓ Verblijf in een driesterren-resort met zwembad, aan het strand van Sanya Bay

Overnachten: 3 nachten in een strandresort met zeezicht
Excursie: geen
Transport: transfer bij aankomst naar het hotel
Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • retourvlucht Hainan eiland: ca. €300,-/€ 400,- p.p.

  • fooien

strand hainan chinaDag 1 Hainan strand, aankomst

Waarschijnlijk kom je vanuit Guilin en vlieg je via Guangzhou naar Sanya op Hainan eiland. Bij aankomst staat de transfer klaar die je naar het hotel brengt, direct aan het strand van Sanya Bay. Je slaapt in een comfortabel resort met zwembad en een restaurant. Je kamer heeft uiteraard airco, televisie en een moderne badkamer.

Sanya Bay ligt op de zuidpunt van het eiland en promoot zichzelf als het ‘Hawaiï van China’, niet helemaal onterecht, want de sfeer hier is er een van ‘sun, sea and surf’. Je ziet hier vooral veel Chinese en Russische toeristen. Communicatie is in heel China soms lastig maar houd er rekening mee dat dit voor Hainan soms nog meer geldt. Het toerisme op Hainan is namelijk voornamelijk gefocust op de Chinese toeristen.

strand sanya bay hainan chinaDag 2 – 3 Hainan, verblijf

Deze dagen laten we helemaal vrij, je bent hier tenslotte heen gekomen om uit te rusten en te ontspannen. Bij je hotel kun je gewoon zwemmen in zee of het zwembad. Daarnaast zijn er verschillende koraalriffen te vinden waar je kunt duiken. Een andere baai is de 20 km verderop gelegen Yalong Bay, de meest populaire plaats op Hainan. Met de bus ben je er in een half uur.

Wil je nog wat van het eiland zien? Vijf kilometer ten zuiden van Sanya ligt Luhuitou, een heuvelachtig schiereiland wat een leuk wandelgebied is met mooie uitzichten. Het Hainan Marine Research Station is gespecialiseerd in de kweek van parels. Er zijn winkels waar zout- en zoetwaterparels voor redelijke prijzen worden verkocht. Wij vonden het erg lekker om ’s avonds verse gevangen vis te eten; iets waar Sanya bekend om staat.

chinezen hainan strand chinaDag 4 Hainan, vertrek

Afhankelijk van je vluchttijden kun je ’s morgens nog een laatste strandwandeling maken, voordat je een taxi neemt naar de luchthaven van Sanya. Vanuit hier gaan de meeste reizigers naar Guangzhou om vanuit hier terug te vliegen naar Europa.

Wil je eindigen in een het moderne China van nu, ga dan verder naar Hong Kong of Shanghai. Hier shop je eenvoudig de laatste souvenirs bij elkaar of betreed je de hoogste wolkenkrabbers voor een machtig uitzicht over de stad.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan