Shaxi - Zuid China

Easy Going Shaxi

Ervaar het platteland van Zuid-China op slechts drie uur rijden van Lijiang

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Shaxi
Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: vanaf € 32,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. ontbijt

✓ Leuke combi met Lijiang of Dali
✓ Verken het platteland van de Yunnan-provincie
✓ Pittoresk plaatsje

Overnachtingen: 1 overnachting in boutique hotel
Excursies: geen
Transport: geen
Maaltijden: Inclusief ontbijt
  • overige maaltijden

  • fooien

Shaxi reis ChinaDag 1 – Aankomst in Shaxi

Vandaag halen we je in de ochtend op bij je hotel elders in Yunnan en brengen we je naar je hotel in Shaxi. Hier kom je, afhankelijk van waar we je ophalen, in de meeste gevallen aan het eind van de ochtend aan. Het hotel wat we voor je boeken heeft een paar kamers en ligt middenin het oude centrum. Alle kamers komen uit op een grote tuin waarop de eigenaar erg trots is. Het is hier dan ook heerlijk toeven als je er na je eerste kennismaking met Shaxi weer terugkomt. Je kamer is ruim en modern ingericht en voorzien van alle Westerse gemakken zoals airconditioning en eigen sanitair. Na aankomst gingen wij gelijk de oude stad in om lekker te lunchen (keuze genoeg) om vervolgens met een volle maag naar beneden te wandelen. Hier genoten we van het landschap en de relatieve rust. Shaxi is zo anders dan de vele miljoenen steden. Tip: ga, op een zonnige dag, naar beneden om de zon achter de bergen onder te zien gaan.

Platteland ChinaDag 2 – Vertrek Shaxi

In de ochtend heb je nog de tijd om van Shaxi te genieten, de boeren te zien werken of de laatste foto’s te schieten in de oude stad. Daarna kun je je weg weer vervolgen naar je volgende bestemming in Yunnan. Dat zal vast wel weer even wennen zijn, na de rust van Shaxi.. Wij vonden één nachtje prima maar klinkt een beetje rust in je reis je als muziek in de oren? Kies dan voor een nachtje extra en lees op je gemak dat ene boek uit in de tuin van je hotel of op een terrasje in de oude stad. Of huur een fiets en verken de omgeving net wat verder.

China specialist Bea is net (april 2018) in Shaxi geweest dus vraag haar gerust naar alle mogelijkheden.

Vervolg je liever je reis? Dan zijn Dali of Zhongdian goede opties.

“Shaxi is een verademing! Even weg uit de drukte, heerlijk eten én de mogelijkheid om de fiets te pakken en het platteland van Zuid-China te ervaren!”

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan