reis China Chengdu pandaberen

Chillen in Chengdu

Chengdu pandaberen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Chengdu
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 141,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. bezoek panda research centre

✓ Zie de reuzenpanda's
✓ Bezoek de buddha van Leshan
✓ Aangenaam klimaat
✓ Groene parken

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol hofjeshotel
Excursie: bezoek aan het Panda Research Centre
Transport: transfer bij aankomst naar Chengdu en naar het Panda Research Centre
Maaltijden: geen
  • maaltijden

  • optionele excursies: bezoek aan de opera, kookworkshop

  • fooien

reis china snackstreet

Lekker eten in Chengdu

Dag 1 Chengdu, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven of het treinstation staat er iemand klaar die je naar je hotel in Chengdu brengt.

Ons sfeervolle courtyard hotel in Chengdu ligt in het centrum van de stad, in gezellige straat Jinli Road. Het hotel is gebouwd in de Chinese stijl en kent een rustgevende binnenplaats. Ook de gebouwen in de straat zijn gebouwd in de stijl van de Ming en Qing dynastie. Ga een hapje eten in de straatjes rondom het hotel, waar het ’s avonds een gezellige drukte is. Je kijkt je ogen uit, er zijn namelijk ook veel Chinese toeristen en het is leuk om te zien waar ze allemaal foto’s van maken!

Chengdu pandaberenDag 2 Bezoek aan de Chengdu pandaberen

Wie aan Chengdu denkt, denkt vaak meteen aan de panda’s! En terecht. Deze aandoenlijke dieren staan symbool voor China. We plannen dan ook graag een bezoek voor je in, aan het Panda Research Centre. Dit doen we in de ochtend want de favoriete bezigheid van panda’s is slapen. Dat doen ze dan ook het grootste gedeelte van de dag. Maar juist in de ochtend zijn ze lekker actief waardoor je voldoende tijd hebt om ze te zien rennen, knuffelen en stoeien. Misschien maak je wel een lucky shot en zie je ze ongegeneerd op een bamboe-stok opschransen. Aan het begin van de middag ben je weer terug in je hotel en kun je zelf op pad gaan. Wij bezochten zelf het People’s Park waar Chinezen zelf ook graag komen en elkaar uitdagen voor een potje mahjong.

chengdu china theehuis mahjongDag 3 Chengdu, vertrek

Onderaan deze bouwsteen vind je leuke optionele excursies die je kunt toevoegen aan je verblijf in Chengdu. Ben je enthousiast geworden van deze mogelijkheden, dan raden we aan een nacht langer in Chengdu te blijven.

Na je verblijf in Chengdu is een logisch vervolg te vliegen naar de Lampionnen in Lijiang. Om naar de luchthaven te gaan regel je via de receptie een taxi.

Reis je niet naar Tibet, maar wil je wel het Tibet-gevoel ervaren tijdens je reis, maak dan over land vanuit Chengdu de vier-daagse tocht naar Xiahe. Nog avontuurlijker wordt het op de Ice Mountain tour, waar je gaat paardrijden in de omgeving van Songpan, gelegen tussen Chengdu en Xiahe. Wil je de blauwe meren van Jiuzhaigou zien, ga dan verder met de bouwsteen Schitterende Meren.

Lees meer in ons reisblog over panda’s in Chengdu en de ervaringen van één van onze reizigers in People’s Park.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Chillen in Chengdu – comfort accommodatie

Reissom: € 195,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in 4-sterren hotel met ruime en sfeervolle kamers, transfer bij aankomst en retour vervoer naar Panda-centrum (incl. entree)

Wil je tijdens je China-rondreis net wat meer luxe? Kies dan voor onze comfort-optie. Dit authentiek opgezette hotel (met traditionele binnenplaats) heeft de echte oud-Chinese sfeer en is van alle gemakken voorzien. Zelfs een beetje meer dan dat. Naast de ruime en sfeervolle kamers, kun je namelijk even bijkomen in het wellness-centrum of je belevenissen van die dag bespreken in de gezellig ingerichte theekamer. ’s Avonds gingen wij zelf er lekker op uit om in Chengdu zelf te eten, maar veel van onze reizigers vonden het diner in dit hotel ook erg goed.

 

Geef je de voorkeur aan dit hotel in plaats van het standaard hotel? Zet dit dan even in je reisplan.

Bezoek aan de Opera

Reissom: € 44,- p.p.
Inbegrepen: entreekaartje voor de opera en vervoer

Naast een bezoek aan de panda’s, kunnen we hier ook een bezoek voor je regelen aan een Sichuan Opera. Wat ons betreft is Chengdu hier de plek bij uitstek voor. In Chengdu ligt namelijk de bakermat voor deze kunstvorm. Geniet van de solozang, de verfijnde bewegingen van de acteurs, de meeslepende percussie en de grappige komedianten (zeker voor het Chinese publiek). Voeg daarbij de steeds wisselende maskers en gezichten, het vuurspuwen en gebruik van licht en je ziet dat je dit eigenlijk een keer moet hebben meegemaakt.

Kookles in Chengdu

Reissom: € 48,- p.p.
Inbegrepen: kookles

Wil je kennis maken met de Chinese keuken? Volg dan een Sichuan kookworkshop. Onder leiding van de enthousiaste kokkin van het restaurant maak je in ongeveer drie uur een zestal heerlijke gerechten klaar. Het ene gerecht is flink pittig en had andere weer mild. Tussendoor kun je natuurlijk van de gerechten proeven.

Welke optie wil je aanvragen?

Chillen in Chengdu
Chillen in Chengdu – comfort accommodatie
Bezoek aan de Opera
Kookles in Chengdu
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan