Woestijndorpen bij Turpan

Vergeten dorpen en ruines, daar draait het om in Turpan!

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Turpan
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: vanaf € 280,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. dagexcursie naar ruines en bergen

✓ Onderdeel van de Zijderoute
✓ Prachtige moskeeën
✓ Emin Minaret
✓ Zand, zand en nog eens zand

Overnachtingen: 2 nachten
Excursies: Dagexcursie naar Gaochang ruines, Tuyu vallei en Mazar village, Flaming mountains en Bezeklik Caves
Transport: Aankomsttransfer
Maaltijden: Ontbijt
  • overige maaltijden

  • fooien

  • optionele excursies

  • entreegelden

Dag 1 – Aankomst in Turpan

Bij aankomst in Turpan halen we je op en brengen we je naar het hotel. We hebben een fijn hotel voor je gevonden wat buiten de drukte van het centrum ligt, midden tussen de druivenvelden. Hier kan je op het terras van het hotel even uitrusten van de reis. Breng de rest van de dag door in het hotel of loop door de druivenvelden. Het hotel ligt buiten de stad, heerlijk lokaal. Loop eens een rondje door de velden en geniet van het zonnetje.

Geen zin in niks doen? Aanvullend op de excursie van morgen kan je ook vandaag al een excursiedag bijboeken. Je bezoekt dan ondermeer de Emin Minaret en de Karez watersystemen waar het zuivere bergwater door naar de stad vervoerd werd. Vraag gerust om meer info!

Dag 2: Turpan en omgeving

De omgeving van Turpan heeft een hoop te bieden. Samen met je gids en chauffeur ga je deze dan ook ontdekken. Je begint de dag bij de ruines van Gaochang. Dit zijn de grootste ruines in de omgeving en hier zie je hoe verschillende groepen in de omgeving om de macht gevochten hebben. Vervolgens rij je door naar de Tuyu vallei waar je Mazar village bezoekt.

Hier in Mazar is de lunch. In een lokaal restaurant waar de tijd jaren heeft stilgestaan. Neem een kijkje in de keuken en wijs aan wat je wil eten. Alles wat op tafel komt is heerlijk. Na het bezoek aan Mazar reis je terug richting de stad en neem je een kijkje bij de flaming mountains. De temperatuur kan hier zo hoog oplopen dan je in het zand een ei kan koken. In de avond ben je weer terug in het hotel. Laat je verrassen door de kookkunsten van de eigenaar en bestel de Dapanji. Een grote schaal met kip. Heerlijk.

Dag 3: Vertrek

Vandaar reis je weer verder. De Chauffeur zal je op de juiste tijd komen ophalen. Voor de transfer naar het station of de luchthaven. Wat wordt de volgende bestemming? Ga je verder op de zijderoute richting Kashgar, of juist richting het zuiden?

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan