Terracotta leger Xi'an - China reizen

Kleisoldaten in Xi’an

Terracotta leger Xi'an

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Xi’an
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 172,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. bezoek Terracotta leger

✓ Arabische invloeden
✓ Levensgrote kleisoldaten
✓ Fietsen op de stadsmuur
✓ Oude ambachten

Overnachten: 2 nachten in een boutiqe hotel
Excursie: bezoek aan het Terracotta leger
Transport: transfer bij aankomst en retour vervoer naar het Terracotta leger
Maaltijden: geen
  • maaltijden

  • entreegelden: het Terracotta leger (ca. € 15,-p.p.)

  • fooien

Drum Tower Xian ChinaDag 1 Xi’an China, aankomst

De meeste reizigers komen per trein. Vervolgens brengt de chauffeur je naar je kleinschalige boutique  hotel in de binnenstad van Xi’an. In Xi’an zijn nauwelijks kleinschalige hotels, maar wij vonden een comfortabel hotel met een goede ligging. Op loopafstand van je hotel vind je de bekende Belltower, dat als middelpunt van het centrum wordt beschouwd. Wij vonden het leuk om naast de Belltower ook de Drumtower te beklimmen en een dreun op de trom te geven. Een paar keer per dag worden er demonstraties gegeven. In de schemering heb je hier vandaan een prachtig uitzicht over de stad en de moslimwijk.

Op loopafstand ligt de moslimwijk, waar je allerlei Chinese lekkernijen kunt proeven. Dit is ook een ideale plek om een souvenir uit te zoeken.

Xian Terracotta leger hal China

Kleisoldaten in de grootste hal

Dag 2 Terracotta leger

Vanochtend staat onze chauffeur rond 09.00 uur voor je klaar. Hij brengt je naar het opgravinggebied van één van China’s bekendste bezienswaardigheden: het Terracotta leger. Ter plaatse betaal je zelf de entree van Y150,- (circa € 20,- per persoon).

Onze tip is om in hal drie te starten en via hal twee naar hal één te lopen. Je bewaart dan het meest indrukwekkende deel voor het laatst. Je ziet een enorme oppervlakte van duizenden kleisoldaten, koetsen en paarden die eeuwen geleden zijn gemaakt als praalgraf voor de eerste keizer van China. Je kunt vervolgens het museum bezoeken. In totaal heb je ter plaatse zo’n drie uur te besteden.

Als je in de middag nog tijd over hebt, kun je ervoor kiezen om te gaan fietsen over de brede stadsmuur. Deze is 12 kilometer lang en loopt in het vierkant om de binnenstad heen. De ‘south gate’ is het beste startpunt waar je voor een paar euro fietsen kunt huren.

Fietsen stadsmuur Xian ChinaDag 3 Xi’an, vertrek

Afhankelijk van je verdere reisprogramma check je uiterlijk om 12.00 uur uit. Je verlaat Xi’an en het Terracotta leger en reist verder naar de volgende bouwsteen. Heb je de tijd dan kun je via de theestad Chengdu naar de Lampionnen in Lijiang, in het zuidwesten van China.

Wil je wat meer rust in een afgelegen Tibetaans gebied, dan kun je het Labrang klooster in Xiahe bezoeken met de bouwsteen Monniken op de grasvlakte ten noordwesten van Xi’an.

Lees meer in ons Riksja reisblog over Xi’an.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Foodtour Xi'an

Reissom: € ,- p.p. op basis van 2 personen
Inbegrepen: Foodtour met Engelstalige gids

Wil je het straatleven én de daarbij horende lekkernijen zelf proeven, beleven en ervaren? Boek dan deze unieke foodtour bij je verblijf in Xi’an. Je gaat, in de avond, op pad met een Engelstalige gids die je, vanuit haar eigen ervaring, alles kan vertellen over de geschiedenis van de Moslimwijk en hoe de eetcultuur hier is ontstaan. Uiteraard krijg je ook de gelegenheid om één en ander te proeven tijdens deze drie-uur durende tour. Onze favorieten zijn Yangrou paomo & Chuan R. Vraag je gids hier dus zeker naar…

Welke optie wil je aanvragen?

Kleisoldaten in Xi’an
Foodtour Xi'an
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan