Shashlik in Almaty

Stap aan het einde van de Chinese zijderoute de grens over naar Kazachstan

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Almaty
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: vanaf € 131,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. transfers

✓ De grens over naar Kazachstan
✓ Onderdeel van de Zijderoute
✓ Groene omgeving met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond
✓ Trek de bergen in voor een hike, klim op een paard om de omgeving te ontdekken of stap op de skies!

Overnachtingen: 2 nachten
Excursies: Geen
Transport: Aankomst en vertrektransfer
Maaltijden: Ontbijt
  • overige maaltijden

  • fooien

  • optionele excursies

  • entreegelden

Dag 1: Aankomst in Almaty

We brengen je naar het hotel en de rest van de dag ben je vrij om zelf de stad te ontdekken. Kom je aan met de trein? Dan is het wellicht fijn om uit te rusten in het wellness centrum van het hotel. Heb je nog energie? Ga dan naar de bazaar, het kloppende hart van de stad. Producten vanuit alle centraal Aziatische landen worden hier verkocht. Dadels uit Iran, rozijnen uit Oezbekistan en komkommers uit Rusland. Alles is hier te vinden. Ook de centrale kathedraal en de moskee zijn een bezoekje waard. Sluit de dag af op een van de vele terrassen van de stad.

Dag 2: Almaty

Kies vandaag voor de excursiedag en duik samen met je gids en chauffeur de bergen rond de stad in. Ongeveer een uurtje bij het hotel vandaan ligt Big Almaty lake. Een kobalt blauw meer omringd door besneeuwde bergtoppen en hoge pijnbomen. Hier ben je helemaal weg uit de stad en op een doordeweekse dag ben je er vaak alleen.

Aan de andere kant van de berg ligt het Skiresort Shymbulak. Ook als je niet van skiën houdt is het de moeite waard om de lift naar boven te nemen. Iets verder buiten de stad is nog veel meer te doen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dag 3: Vertrek

Vluchten vanuit Almaty vertrekken veelal vroeg in de ochtend. Als je met de trein vertrekt, kan je vaak wat langer blijven liggen.

Omdat je zo vroeg nog niet aan een taxi wil denken, brengen wij je naar de luchthaven of het station. Wel zo makkelijk! Op de luchthaven is het druk en chaotisch maar er zijn wel een paar café’s waar je een snel ontbijtje kan nemen. Duik nog even de supermarkt in als je met de trein vertrekt, zo heb je wat te eten aan boord.

Azië-nerd Danny:

Voordat ik naar Almaty ging had ik geen idee wat ik moest verwachten. Na mijn reis langs de zijderoute in west-China is deze stad echt een groene oase. Toen ik de trein uitstapte wist ik gelijk dat ik in een ander land was aangekomen. Kazachstan is dan ook heel anders dan China. Heel anders, maar zeker niet minder mooi! Schitterende natuur, lekker eten en vriendelijke mensen. Het fijne aan Almaty? Geen zand meer in mijn kleding! Heerlijk om hier een paar dagen bij te komen, voordat ik terug vloog naar Nederland.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan