Van de Muur naar de woestijn…

Bezoek het einde van de Chinese muur en het begin van de woestijn

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Jiayuguan en Dunhuang
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 383,- p.p. bij 2 personen

Bij de Chinese muur denkt iedereen direct aan Beijing. Kijk eens wat verder en bezoek het einde van de muur in Jiayuguan! Hier zie je de muur tegen het Qinghai plateau oplopen en vervolgens ophouden. Even voel je je heel ver van huis. Reis door naar Dunhuang en glij met een sand-board van de zandduinen in de woestijn naar beneden. Als de kamelen voorbij lopen weet je niet meer of je nu in China of in Egypte bent! De zijderoute is hier echt begonnen.

Overnachtingen: 3 nachten
Excursies: Jiayuguan Chinese muur en Dunhuang Zandduinen
Transport: Vervoer van en naar de luchthaven/treinstation en v.v. - Treinreis tussen Jiayuguan en Dunhuang
Maaltijden: Ontbijt in Jiayuguan
  • overige maaltijden

  • fooien

  • optionele excursies

  • entreegelden

Dag 1 – Aankomst in Jiayuguan

Verreweg de meeste reizigers komen per trein aan vanuit Zhangye. De chauffeur staat bij de uitgang van het station al op je te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je in 20 minuten naar je hotel in het centrum van de stad. Leuke hotels in Jiayuguan zijn lastig te vinden en daarom kiezen we voor een wat groter hotel in het centrum van de stad.

Je hebt de rest van de dag vrij om Jiayuguan te ontdekken. Wij vonden het leuk om tegen de avond naar de avondmarkt vlak bij het hotel te gaan. Hier kan je onder het genot van een biertje genieten van lokale specialiteiten. Schuif gewoon aan ergens op een geïmproviseerd terras en bestel wat er lekker uit ziet!

Dag 2 – Het einde van de muur

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het Jiayuguan fort. Dit fort was de vroegere toegangspoort tot China. Toegegeven, het fort is wat toeristisch. Zeker als je de fotografen, postkantoortjes en “oude” paspoortcontrole post ziet. Maar als je eenmaal op de muur van het fort staat en uitkijkt over de vlakte naar het einde van de muur mét besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, dan voel je je even heel ver van huis. Op mooie dagen vind je veel stelletjes langs de muur die hier hun trouwfoto’s aan het maken zijn. Met en beetje geluk mag je ook op de foto!

Na het bezoek aan de muur brengen we je naar het station voor de trein naar Dunhuang. We reserveren hardsleeper plaatsen in de dagtrein voor je. Zo heb je de ruimte in de coupé om lekker naar buiten te kijken. Zie hoe het landschap verandert en voor je het door hebt zit je in de woestijn.
Als je aankomt in Dunhuang brengen we je naar het hotel. Je slaapt in een karakteristiek hotel in een leuke straat. Tip: Drink een glas lokale wijn in de wijnbar onder het hotel.

Dag 3 – Buddha’s in de woestijn.

In de ochtend heb je de tijd om zelf in de stad rond te kijken. In de omgeving van het hotel zijn veel winkeltjes en restaurants waar je je prima kan vermaken. Of slaap lekker uit! Tip: Breng een bezoek aan de Mogao grotten waar je naast heel veel kleine boedha’s, ook een grote boeddha van 9 verdiepingen hoog kan bezoeken! Entree is op afspraak, vraag naar de mogelijkheden.

In de middag nemen we je mee naar de zandduinen van Dunhuang. Hier waan je je écht op de zijderoute. Deze zandduinen liggen aan de rand van de stad en je waant je ineens midden in de woestijn! Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om van de grote zandduin af te glijden op een sandboard. Pas op, het gaat keihard!

Als je het wat rustiger aan wil doen, geniet dan van een kop thee in het theehuis met uitzicht op crescent moon lake. Van de gebaande paden ben je hier zeker.
Aan het begin van de avond brengen we je terug naar het hotel waar je nog een nacht zal slapen. Probeer eens een van de restaurants in de straat van het hotel voor het diner. Wij weten zeker dat je heerlijk zal eten.

Dag 4 – Vertrek naar de volgende plaats

Afhankelijk van je volgende bestemming, heb je nog tijd om na je ontbijt in Dunhuang rond te struinen. Je reist vervolgens vaak verder per trein of per vliegtuig.

Wat wordt dan je volgende plek? Je kunt vanuit Dunhuang door naar Chengdu. Hier zou je ook de Tibetaanse gebieden kunnen gaan ontdekken. Een mooie aansluiting op deze reis! Reisspecialist Danny ging je voor en helpt je dan ook graag verder.

Verstuur je reisplan