Kong Fu Fighting in Luoyang

Leer meer over Kong Fu bij het Shaolin klooster vlakbij Luoyang

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Luoyang
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 176,- p.p. bij 2 personen

Luoyang is grappige stad onder de rook van Xi’an. Het is een stad die in de laatste jaren flink is uitgebreid, en dat zie je overal terug. De stad mist wat sfeer en een eigen stem. Toch komen veel toerisen hier met een goede reden: het Shaolin klooster in Dengfeng. Hier ligt de oorsprong van de Kong Fu.

Overnachtingen: 2 nachten in een hotel
Excursies: Shaolin tempel in Dengfeng
Transport: Vervoer bij aankomst naar het hotel
Maaltijden: Geen
  • maaltijden

  • fooien

  • optionele excursies

  • entreegelden

Dag 1: Aankomst in Luoyang

Nadat je bent aangekomen in Luoyang kan je de stad op eigen gelegenheid bekijken. Je hebt er de Longmen grotten waar veel Boeddha beelden in de rotsen zijn uitgehouwen. Ook de Baimasi tempel is een bezoek waar. Struin vervolgens door de oude stad en schiet je camera vol in de zijstraten van de hoofdweg. Heb je geen zin om zelf op onderzoek uit te gaan? Boek dat de excursiedag in Luoyang. De gids zal je alles laten zien wat je hier niet mag missen.

Dag 2: Shaolin tempel

In de ochtend komt de chauffeur je bij het hotel ophalen en brengt hij je naar Dengfeng. Hier is de shaolin tempel. De Shaolin tempel zelf is een leuke tempel maar zeker niet het hoogtepunt van Dengfeng. Dat ligt namelijk om de tempel heen; de vele Kong Fu scholen. Hier kan je op je gemak rondlopen en genieten van de trainingen van de leerlingen. Wij vonden het fijn om gewoon te gaan zitten en te kijken naar de intensieve training op de eerste school die we tegenkwamen. In de loop van de dag brengt de chauffeur je terug naar Luoyang waarvandaan je weer verder reist.

“Luoyang stond al langer op mijn lijstje, maar door tijdsnood (wie kent het niet tijdens het reizen in China) kwam het er maar niet van. Ik ben er nu geweest en vooral de Kong Fu lessen waren een feest om naar te kijken!