Kashgars_Bazaar China Rondreis

Kashgar’s Bazaar

Kashgar is de belangrijkste Oeigoerse stad in Xinjiang

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kashgar
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: vanaf € 95,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. transfer en ontbijt

Hier in Kashgar gaat het leven net even anders dan in de rest van China. Als je door de oude stad loopt, zijn de meeste borden in het Arabisch en ook de mensen spreken over het algemeen Oeigoers, een taal de lijkt op een kruising tussen het Turks en het Mongools. Niet vreemd, Beijing is hier ruim 5000 kilometer vandaan.

Overnachtingen: 2 nachten
Excursies: Geen
Transport: Aankomsttransfer
Maaltijden: Ontbijt
  • overige maaltijden

  • fooien

  • optionele excursies

  • entreegelden

Dag 1: Aankomst in Kashgar

Bij aankomst in je hotel waan je je gelijk in centraal Aziatische sferen. Het hotel ligt om de hoek van de Id Kah Moskee en de oude stad dus als de tijd het toelaat kan je direct de stad in. Omdat Xinjiang dezelfde tijdzone als Beijing gebruikt, blijft het lang licht. Ook restaurants en de avondmarkt blijven hierdoor langer open. Keerzijde van de medaille is dat het dagelijks leven in de ochtend vaak pas rond 9 uur op gang komt.

Dag 2: Kashgar

Gebruik vandaag om Kashgar te ontdekken! Start in de Id Kah moskee en werk je weg dwars door de oude stad van Kashgar richting de bazaar. De oude stad is een aantal jaar geleden volledig herbouwd door de Chinese overheid en in tegenstelling tot andere herbouwingsprojecten in China hebben ze het hier best smaakvol gedaan. Zorg dat je op zondag in Kashgar bent, zodat je de zondagsmarkt kan bezoeken. Hier komen lokale boeren samen om dieren te kopen en verkopen. Ook de tombe van Apak Hoja is het bezoeken zeker waard. Sluit af in het oudste theehuis van de stad met een pot “Lao Cha” (oude thee).

Dag 3: Vertrek uit Kashgar

Vandaag is je laatste dag in Kashgar. Reis verder per trein naar Hotan of Urumqi. Of kies voor de bouwsteen naar Tashkorgan, dwars door de bergen van het Pamir Plateau over de Karakoram Highway richting Pakistan. Vooral Lake Karakul is adembenemend mooi.