Het einde van de Chinese Muur

Bezoek het einde van de Chinese Muur bij Jiayuguan

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Jiayuguan
Reisduur: 2 dagen/1 nacht
Reissom: vanaf € 146,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. bezoek einde van de Muur

Bij de Chinese Muur denkt iedereen direct aan Beijing. Kijk eens wat verder en bezoek het einde van de muur in Jiayuguan! Hier zie je de muur tegen het Qinghai plateau oplopen en vervolgens ophouden. Even voel je je heel ver van huis. Het beeld van de muur is hier heel anders dan rond Beijing, al is het maar door de afwezigheid van de vele toeristen!

Overnachtingen: 3 nachten
Excursies: Jiayuguan Chinese muur
Transport: Aankomst en vertrek transfers
Maaltijden: Ontbijt
  • overige maaltijden

  • fooien

  • optionele excursies

  • entreegelden

Dag 1 – Aankomst in Jiayuguan

Verreweg de meeste reizigers komen per trein aan vanuit Zhangye. De chauffeur staat bij de uitgang van het station al op je te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je in 20 minuten naar je hotel in het centrum van de stad. Leuke hotels in Jiayuguan zijn lastig te vinden en daarom kiezen we voor een wat groter hotel in het centrum van de stad.

Je hebt de rest van de dag vrij om Jiayuguan te ontdekken. Wij vonden het leuk om tegen de avond naar de avondmarkt vlak bij het hotel te gaan. Hier kan je onder het genot van een biertje genieten van lokale specialiteiten. Schuif gewoon aan ergens op een geïmproviseerd terras en bestel wat er lekker uit ziet!

Dag 2 – Het einde van de Muur

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het Jiayuguan fort. Dit fort was de vroegere toegangspoort tot China. Toegegeven, het fort is wat toeristisch. Zeker als je de fotografen, postkantoortjes en “oude” paspoortcontrole post ziet. Maar als je eenmaal op de muur van het fort staat en uitkijkt over de vlakte naar het einde van de muur mét besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, dan voel je je even heel ver van huis. Op mooie dagen vind je veel stelletjes langs de muur die hier hun trouwfoto’s aan het maken zijn. Met en beetje geluk mag je ook op de foto!