reizen China - Jiuzhaigou park

Schitterende meren

Huanglong en Jiuzhaigou park China

  • Overzicht
  • Introductie
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Songpan – Jiuzhaigou
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen

UPDATE 2019: sinds de aardbeving in augustus 2017 is een groot deel van Jiuzhaigou nog steeds niet toegangkelijk. Een klein deel van het park is te bezoeken, in een tourgroep met Chinese gidsen. Vrij rondlopen is niet toegestaan en een extra verzekering is verplicht.

Wij adviseren je eventuele plannen naar dit schitterende gebied nog even uit te stellen. In de omgeving kunnen wij het Mounigou National Park als alternatief aanbieden. Vraag ons om meer informatie.

✓ Kalksteenterrassen van Huanglong
✓ Jiuzhaigou National Park
✓ Betoverende blauwe meren

Overnachten: 1 nacht in een middenklasse hotel in Songpan, 2 nachten in een eco lodge in Jiuzhaigou
Excursie: geen
Transport: Transfer bij aankomst naar Songpan – Huanglong – Jiuzhaigou – de ‘blauwe meren’ – luchthaven
Maaltijden: geen
  • maaltijden

  • entreegelden: Huanglong (ca. €23,- p.p) en de ‘blauwe meren’ (ca. € 15,- p.p)

  • fooien

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

UPDATE 2019: Jiuzhaigou N.P. is nog steeds grotendeels gesloten. Mounigou is een mooi, maar niet gelijkwaardig alternatief. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Stadspoort Songpan ChinaDag 1 aankomst in Songpan

Vandaag kom je aan met een binnenlandse vlucht vanuit bijvoorbeeld Chengdu. Als je uit je vliegtuigraampje kijkt zie je de toppen van de bergen al onder je verschijnen. Aangekomen op de luchthaven word je verwelkomd door onze chauffeur die je naar je hotel in Songpan brengt. Deze rit duurt ongeveer 2 uur. Vanavond slaap je in, het in de bergen gelegen, plaatsje Songpan. Ondanks dat deze plaats een groeispurt ondergaat heeft het zijn charmes. Het is gelegen tussen graslanden en bergen en dit maakt het stadje perfect geschikt voor een zogenaamde ‘horsetrek’. Wanneer je van paardrijden houdt kun je vanmiddag te paard de omgeving ontdekken. De stad zelf kenmerkt zich door haar drie stadspoorten, maar in de groene omgeving kun je heerlijk tot rust komen en alvast wat wennen aan de hoogte. Omdat je op 3100 meter hoogte bent raden we je aan genoeg te drinken en rust te nemen als je hoofdpijn ervaart. Ook tijdens wandelingen is het van belang om regelmatig even op adem te komen en voldoende te drinken.

Huanglong vallei ChinaDag 2 Kalksteen terrassen – Huanglong

Vanochtend haalt de chauffeur je op bij je hotel en brengt je in ongeveer een uur naar de kleurige kalksteenterrassen van Huanglong (entree Y200,- p.p, ongeveer € 23,- p.p.). Na een vroege lunch word je naar de Huanglong vallei gebracht. We raden je aan in Huanglong de kabelbaan (Y100,- p.p., ongeveer € 12.50,- p.p.) naar boven te pakken. Eenmaal boven begint je wandeltocht door de bergen en loop je naar beneden langs witte kalksteenterrassen vol helderblauwe poelen die trapsgewijs in elkaar overlopen. Je bevindt je op 3100 meter hoogte, dus neem voldoende water mee. In ongeveer 2 uur ben je weer beneden en word je terug naar je hotel in Jiuzhaigou gebracht.

Rondom Jiuzhaigou vind je kleurrijke meren waar je morgen een kijkje neemt De plaats is vooral bekend bij Chinese toeristen. Toch zijn er wat hotels waar ze een klein beetje Engels spreken en een lekker (simpel) westers ontbijt voor je klaar maken.

Blauwe meren Jiuzhaigou ChinaDag 3 Blauwe meren in Jiuzhaigou

Na je ontbijt ben je vrij voor een bezoek aan de ‘blauwe meren’. Bij de ingang betaal je zelf de entree (Y125,-, ongeveer € 15,- p.p.) en kun je een kaart aanschaffen met wandelroutes. In het park rijden busjes die je naar verschillende punten in het park brengen. Om hiervan gebruik te maken, betaal je ongeveer € 13,- p.p. In het park zijn diverse wandeltochten die je langs de knalblauwe meren leiden. De ene trek is zwaarder dan de andere, dus kijk zelf waar je op dat moment zin in hebt. In het park wonen een aantal Tibetanen waar je ook een kijkje kunt nemen. De vrolijk gekleurde gebedsvlaggetjes rondom de huizen zul je niet snel over het hoofd zien. Wij namen voor vandaag zelf onze lunch mee, maar er is middenin het park ook een restaurant waar je wat kunt eten.

Jiuzhaigou China - Gebedsvlaggen Dag 4 Jiuzhaigou, vertrek

Vandaag als je wakker wordt even wat strek oefeningen, want na 2 dagen lopen bij Huanglong en Jiuzhaigou zul je je benen best wel voelen. Zodra je bent uitgecheckt word je door de chauffeur opgehaald voor een rit van ongeveer 2 uur naar de luchthaven van Jiuzhaigou. Als je de bus neemt, dan zorgt de lodge dat je aan boord van de bus komt. (afhankelijk van welke volgende bouwsteen je kiest).

Als je de tijd hebt, raden wij je om wat meer tijd in Songpan te besteden. Je kunt dan een meerdaagse paardrijtocht maken in de omgeving van Songpan met de bouwstenen Te paard naar Ice Mountain.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan