Het klooster van Labrang

Het labrang klooster in Xiahe

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Xiahe
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 142,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. excursie naar graslanden

Bezoek het Tibetaanse hart van China in de regio Amdo! Hier in Xiahe staat het belangrijkste klooster buiten Tibet, het Labrang klooster. Duizenden monnikken wonen hier en volbrengen hier dagelijks hun rituelen. Duik in het Tibetaanse leven en vergeet even helemaal waar je bent. Net buiten Xiahe sta je midden in de uitgestrekte grasvelden en voel je je heel ver van huis.

Je overnacht in een kleinschalig hotel met Tibetaanse details. Kamers zijn eenvoudig ingericht, wel met elektriciteit en stromend water, al kan dit haperen. Hotelopties zijn beperkt dus we doen hier een beroep op je flexibiliteit!

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig hotel
Excursie: Excursie naar de graslanden
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • maaltijden

  • fooien

Dag 1 Aankomst in Xiahe

Bij aankomst in Xiahe ga je op eigen gelehenheid naar het hotel. Het busstation is op een paar minuten lopen van het hotel, dus een transfer is hier niet nodig.

Dag 2 Xiahe

In de ochtend bezoek je het Labrang klooster. De gids zet je af bij het startpunt, waarvandaan een lokale monnik je zal rondleiden. Tijdens de rondleiding zal je een aantal tempels bezoeken. Helaas is het complex te groot om volledig te bezoeken. De rondleiding eindigt bij het middaggebed in de grote zaal. Enorm indrukwekkend!

In de middag ga je samen met de gids en de chauffeur naar de graslanden van Ganjia. Op verzoek kunnen we ook naar de graslanden van Sangke, maar hier is het een stuk drukker. Onderweg proberen we bij een lokale familie te stoppen, dit is echter niet altijd mogelijk. De graslanden zijn groots en uitgestrekt. Een van de mooiste gebieden in China, als je het ons vraagt!

Dag 3 Vertrek

Je slaapt nog een nacht in Xiahe waarna je de volgende dag weer terug gaat naar het station.

TIP: reis niet terug naar Lanzhou, maar kies voor onze bouwsteen “Monniken op de grasvlakte” en bezoek Langmusi en Songpan!