Hangende tempels van Datong

Datong China

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Datong
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 213,- p.p. bij 2 personen

In het noorden van China, op zo’n 300 kilometer van Beijing, ligt Datong. Een stad die bekend staat als het vertrekpunt om het cultureel erfgoed in de omgeving te bezoeken. De rijke geschiedenis vind je onder meer terug in de Hangende Tempel die net buiten de stad letterlijk aan een steile wand ‘hangt’. Bijzonder hieraan is dat deze tempel weer en wind doorstaat en zo al eeuwen meegaat. Verbaas je, want Boeddha, Laotze en Confucius staan hier broederlijk naast elkaar: Zo kan het dus ook! Vervolgens bezoek je de Yungang grotten, met meer dan 50.000 beelden van Boeddha die in de berg zijn uitgehakt. Als je hier staat voelt het alsof je even terug gaat naar de Wei-Dynastie.

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel hotel
Excursie: bezoek aan de Hangende Tempel en Yungang Grotten
Transport: transfer naar het treinsstation en transfer naar het hotel
Maaltijden: geen
  • maaltijden

  • fooien

  • treinreis naar Datong en vervolgreis

trainreis chinaDag 1 Beijing – Datong

In Beijing reserveren we zo’n anderhalf uur voordat je trein vertrekt een transfer naar het treinstation, je hebt zo nog voldoende tijd om wat te eten en wat snacks in te slaan op het station. Eenmaal ingestapt maak je kennis met je (vaak Chinese) medereizigers en rond 15.30 zet de trein koers richting je volgende bestemming: Datong. We boeken een dagtrein voor je waardoor je veel van het Chinese landschap ziet dat aan je voorbij trekt. Wij vonden het een fijne kennismaking met Chinees vervoer na je eerste indrukken die je hebt opgedaan in de Chinese hoofdstad. Rond 22.00 uur kom je aan in Datong en staat onze chauffeur je op te wachten. Je herkent hem aan het bordje wat hij vasthoudt met je naam erop. Hij brengt je naar ons hotel in het centrum van de stad waar je incheckt en lekker bij kunt komen van de treinreis. We vonden hier helaas geen kleinschalig hotel, maar wel eentje met comfort en een goede ligging.

Dag 2 – Hangende Tempels & Yungang Grotten

De volgende ochtend wacht de gids je bij je hotel op en rijd je als eerst richting de Hangende Tempel. Tegen alle wetten van de zwaartekracht in (ruim50 meterboven de grond en tegen een steile rotswand aan), werd deze tempel ruim 1500 jaar geleden gebouwd. Tot 1985 was dit een bewoonde tempel en pas toen de laatste monnik de tempel verliet is het opengesteld voor publiek. Een indrukwekkend staaltje architectuur vinden wij.

Vervolgens brengt de gids je naar de andere bekende culturele schat: de Boeddhistische tempelgrotten van Yungang. Deze liggen op zo’n twee uur rijden van de Hangende Tempel en zijn uitgehouwen in de zuidwand van het Wuzhoe Shangebergte. Na de introductie van het Boeddhisme in China, meer dan 2.000 jaar geleden, werden ook langs de zijderoute duizenden grotten uitgehakt in de heuvels langs alle oost-westverbindingen. De Yungang grotten hebben de tand des tijds doorstaan waardoor je je kunt vergapen aan de duizenden beelden in de grotten.

Na een dag vol cultuur en nieuwe ervaringen zet de chauffeur je aan het eind van de middag weer af bij je hotel in het centrum van Datong.

datong yungang grotten chinaDag 3 – Vertrek uit Datong

Vandaag doe je je laatste indrukken van Datong op en reis je door naar je volgende bestemming. Dit zal vermoedelijk Pingyao of Xi’an zijn. Welke bestemming het ook wordt, we regelen een transfer voor je terug naar het treinstation zodat je op tijd aankomt. Reis je door naar Pingyao dan vertrekt je trein vroeg in de morgen en ben je halverwege de middag in Pingyao. Ga je door naar Xi’an dan wordt dat de hoge snelheidstrein.

Twijfel je over wat het beste bij jouw persoonlijke wensen aansluit, overleg dan met onze China reisspecialist.